Κέλλας: «Αναμετρώνται Δημοκρατία και σκοταδισμός»

«Ενώ εμείς συζητούμε το νομοσχέδιο του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, στην Περιφέρειά μας και στη διεθνή πολιτική αναμετρώνται δύο συστήματα αξιών: Της Δημοκρατίας και του φωτός από τη μια και του ολοκληρωτισμού και του σκοταδισμού από την άλλη.»

Τα παραπάνω τόνισε, μεταξύ άλλων, ο αν. Γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ, Βουλευτής Ν. Λάρισας, Χρήστος Κέλλας, κατά την ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής, προσθέτοντας:

«Στην Ελλάδα τιμούμε την επέτειο αποκατάστασης της Δημοκρατίας στην κοιτίδα της, σε αντίθεση με την Τουρκία του Ερντογάν, που πανηγυρίζει γιατί μετέτρεψε την Αγία Σοφία, ένα μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς και σύμβολο της χριστιανοσύνης, σε τζαμί.

Ενώ, η Τουρκία εκπίπτει από τις δυτικές αξίες και κλιμακώνει την ένταση, επιχειρώντας να ελέγξει ένα μεγάλο τμήμα της Ανατολικής Μεσογείου, η Ελλάδα παραμένει πιστή στον ιστορικό της ρόλο, συνιστώντας τον προμαχώνα ασφάλειας και ελευθερίας της Ευρώπης.

Αυτές τις ώρες, οφείλουμε να είμαστε ενωμένοι όσο ποτέ άλλοτε, καθώς η σκέψη μας είναι λιγότερο σε αυτή την αίθουσα και περισσότερο στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Δυνάμεων Ασφαλείας που φυλάσσουν τα σύνορα της Ελλάδας και της Ευρώπης σε Αιγαίο και Έβρο».

Κωνσταντίνος Καραμανλής και ευρωπαϊκή ισχύς

Ο Λαρισαίος πολιτικός, με αφορμή την επέτειο αποκατάστασης της Δημοκρατίας, αναφέρθηκε στην ευρωπαϊκή ισχύ της χώρας και τη βιώσιμη ανάπτυξή της, σημειώνοντας:

«Με την αποκατάσταση της Δημοκρατίας, ο Κωνσταντίνος Καραμανλής οδήγησε τη χώρα στην ενωμένη Ευρώπη και έχει ιδιαίτερη αξία ότι η φετινή επέτειος μάς βρίσκει στους κόλπους της Ένωσης πιο ισχυρούς, έχοντας αναφανδόν στο πλευρό μας τη Γαλλία και τον Πρόεδρο Μακρόν, που λειτουργούν ανασχετικά στην τουρκική προκλητικότητα, ενώ ο Πρωθυπουργός μας πριν λίγες μέρες επέστρεψε νικητής από την τετραήμερη Σύνοδο Κορυφής, έχοντας εξασφαλίσει 72 δις ευρώ για την ισχυρή και βιώσιμη ανάπτυξη της πατρίδας.

Στην επιτυχία της διασφάλισης των ευρωπαϊκών πόρων περιλαμβάνονται σταθεροί πόροι για την ΚΑΠ. Πρόκειται για μία προεκλογική δέσμευσή μας, η οποία έγινε πράξη και θα συμβάλλει στη στήριξη της αγροτικής οικονομίας, η οποία συνιστά πυλώνα για την ανάπτυξη της περιφέρειας. Στο πλαίσιο αυτό, το ΥΠΑΑΤ εισάγει με το παρόν σχέδιο νόμου ένα εναρμονισμένο σύνολο διατάξεων, που ενθαρρύνουν την αγροτική επιχειρηματικότητα και λύνουν προβλήματα του αγροτικού και κτηνοτροφικού κόσμου».

35 εκ. ευρώ στον ΕΛΓΑ – Συγχώνευση συνεταιρισμών – Λύση για τη δάσωση γαιών

Περαιτέρω, ο αν. Γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ εστίασε, αφενός μεν, στα σημεία του νομοσχεδίου που έχουν αναπτυξιακή διάσταση, αφετέρου, στα αιτήματα αγροτών και κτηνοτρόφων που ανέδειξε και κατά την επεξεργασία του νομοσχεδίου στη Διαρκή Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου.

Ειδικότερα, υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, τη διάθεση 35 εκ. ευρώ στον ΕΛΓΑ από τον κρατικό προϋπολογισμό, προκειμένου να αποζημιωθούν οι δικαιούχοι και την επιτάχυνση των διαδικασιών αδειοδότησης κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων και κτηνιατρείων, ενώ εισηγήθηκε εκ νέου προς τον κ. Βορίδη τη συγχώνευση ανενεργών και ενεργών συνεταιρισμών της ίδιας περιοχής, ζητώντας, συγχρόνως, τη διόρθωση της αδικίας του μέτρου 8.1 της δάσωσης γαιών.

Κάλεσμα στους απανταχού ορθοδόξους

Κλείνοντας την ομιλία του, ο κ. Κέλλας κάλεσε τους απανταχού ορθοδόξους χριστιανούς να ψάλλουν μαζί το «Τη Υπερμάχω Στρατηγώ» με επικεφαλής τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο.