Σκληρό μήνυμα Μακρόν: Δεν θα αφήσουμε στα χέρια της Τουρκίας την Αν. Μεσόγειο

Θα ήταν σημαντικό λάθος για την Ευρωπαϊκή Ένωση να αφήσει την ασφάλεια στην ανατολική Μεσόγειο στα χέρια άλλων παραγόντων, κυρίως της Τουρκίας, δήλωσε ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν.

Κατά την διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη στο Παρίσι, ο πρόεδρος της Γαλλίας πρόσθεσε ότι εκείνοι που παραβιάζουν θαλάσσιες ζώνες στην ανατολική Μεσόγειο πρέπει να υφίστανται κυρώσεις.

Συγκεκριμένα ο Γάλλος πρόεδρος είπε: «Εκείνοι που παραβιάζουν θαλάσσιες ζώνες στην ανατολική Μεσόγειο πρέπει να υφίστανται κυρώσεις. Θα ήταν σημαντικό λάθος για την Ευρωπαϊκή Ένωση να αφήσει την ασφάλεια στην ανατολική Μεσόγειο στα χέρια άλλων παραγόντων, κυρίως της Τουρκίας. Εκείνοι που παραβιάζουν θαλάσσιες ζώνες στην ανατολική Μεσόγειο πρέπει να υφίστανται κυρώσεις».

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης σημείωσε ότι η Κύπρος θα είναι πάντοτε η πιο φιλόξενη μεταξύ των χωρών όσον αφορά τον γαλλικό στόλο και όχι μόνο.

«Υπήρξαμε πάντοτε και συνεχίζουμε να είμαστε μια χώρα πραγματικής σταθερότητας και ασφάλειας στην περιοχή. Βοηθήσαμε στο παρελθόν στην εκκένωση των χημικών από την Συρία, βοηθήσαμε πολλές κρίσεις στη Μέση Ανατολή, όπως του Λιβάνου, και ενδεχομένως να χρειαστεί να ξανασυμβάλλουμε και προς αυτή την κατεύθυνση», πρόσθεσε ο κ. Αναστασιάδης κατά την προσέλευσή του στο Μέγαρο των Ηλυσίων στη Γαλλία.