Καιρός: Ηλιοφάνεια και μελτέμια την Πέμπτη

Που είναι πιθανό να βρέξει τοπικά. Πόσο ισχυροί θα πνέουν οι άνεμοι. Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή.

Γενικά αίθριο προβλέπεται το σκηνικό του καιρού, όμως υπάρχει πιθανότητα τοπικών όμβρων στα ορεινά της Μακεδονίας, τις απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στο Ιόνιο μέχρι 6 και στο Αιγαίο έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Στην Αττική αίθριος θα παραμείνει ο καιρός καθ` όλη την διάρκεια της ημέρας. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοανατολικοί 5 με 6 μποφόρ, πρόσκαιρα στα ανατολικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 35 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα ανατολικά, η μέγιστη τιμή της θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη).

Στη Θεσσαλονίκη γενικά αίθριος αναμένεται ο καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και πρόσκαιρα τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες νότιοι-νοτιοανατολικοί, έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκηαναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, ενώ στα ορεινά της Μακεδονίας είναι πιθανόν να σημειωθούν τοπικοί όμβροι. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοανατολικοί, 3 με 5 μποφόρ, στα ανατολικά, τις πρωινές ώρες τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 36 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην δυτική Μακεδονία έως 33-34 βαθμούς).

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις, που θα αναπτυχθούν στα ορεινά της Ηπείρου τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και στο Ιόνιο από το απόγευμα πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 34 βαθμούς κελσίου ενώ στα ηπειρωτικά έως 37 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο η ελάχιστη θα είναι, κατά τόπους, 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο ζεστός και αίθριος θα είναι ο καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ορεινά της Θεσσαλίας τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ και στα ανατολικά 7 μποφόρ, με μικρή εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 37 βαθμούς Κελσίου και στα παραθαλάσσια η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη, το σκηνικό του καιρού θα παραμείνει καλοκαιρινό με ασθενείς, κατά τόπους, συννεφιές. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 31 βαθμούς κελσίου, με το θερμόμετρο στη νότια Κρήτη να φτάνει έως και τους 33 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα το σκηνικό του καιρού δε θα παρουσιάσει αξιόλογες μεταβολές καθώς θα επικρατήσει ζέστη και ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 6 και τοπικά 7 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Ο Καιρός την Παρασκευή
Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις που θα αναπτυχθούν τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα κεντρικά, βόρεια ηπειρωτικά και στα βόρεια ορεινά που θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο 6 με τοπικά 7 μποφόρ, ενώ αναμένεται σταδιακή εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο θα φτάσει κατά τόπους, στο εσωτερικό της ηπειρωτικής χώρας, τους 37 με 38 βαθμούς Κελσίου.