Καιρός: ζέστη και ενισχυμένοι άνεμοι την Τετάρτη

Την Τετάρτη αίθριος θα παραμείνει ο καιρός, σε όλη την διάρκεια της ημέρας. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι και θα ενισχυθούν στα ανατολικά, με την ένταση τους στο Αιγαίο να φτάνει έως και τα 7 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία, ωστόσο, θα σημειώσει μικρή άνοδο στα δυτικά ηπειρωτικά και στην Μακεδονία

Στην Αττική προβλέπεται αίθριος καιρός με έντονη ηλιοφάνεια και ζέστη, κυρίως τις πρωινές και μεσημβρινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 6 μποφόρ και κατά τη διάρκεια της ημέρας πιθανόν θα φτάσουν έως τα 7 και τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 33 βαθμούς Κελσίου ενώ στα ανατολικά και βόρεια παραθαλάσσια η μέγιστη αναμένεται  2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη το σκηνικό του καιρού δε θα παρουσιάσει ιδιαίτερες μεταβολές. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και πρόσκαιρα τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις, κυρίως στα ανατολικά, τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.  Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα ανατολικά πρόσκαιρα έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 36 βαθμούς Κελσίου και στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη αναμένεται, κατά τόπους, 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, την δυτική Στερεά και την δυτική Πελοπόννησο γενικά αίθριος θα παραμείνει ο καιρός, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις να αναπτύσσονται τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 3 με 4 και από το μεσημέρι βορειοδυτικοί 4 με 5 και στο Ιόνιο, πρόσκαιρα, τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 34 και στα ηπειρωτικά έως 36 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο η ελάχιστη θα είναι κατά τόπους 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Στην Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο ο καιρός αναμένεται γενικά αίθριος, με πρόσκαιρες νεφώσεις να αναπτύσσονται, τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, στα ορεινά της Θεσσαλίας και της κεντρικής Στερεάς. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5, στα ανατολικά 6 και κατά τη διάρκεια της ημέρας τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 36 βαθμούς Κελσίου, με την μέγιστη στα παραθαλάσσια να είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη ο καιρός θα είναι αίθριος καθ` όλη την ημέρα. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 6 με 7 μποφόρ και κατά τη διάρκεια της ημέρας τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 30 και στη νότια Κρήτη έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα ο καιρός αναμένεται αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 6 με 7 και κατά τη διάρκεια της ημέρας τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός την Πέμπτη

Γενικά αίθριος προβλέπεται την Πέμπτη ο καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ορεινά της Μακεδονίας, όπου ενδέχεται να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5, στο Ιόνιο από το μεσημέρι τοπικά 6 και στο Αιγαίο έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.