Καιρός: Ζέστη και σποραδικές καταιγίδες το Σάββατο

Το Σάββατο αίθριος θα είναι ο καιρός, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, που στην Μακεδονία πιθανώς να είναι κατά τόπους πιο ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν στα πελάγη βόρειοι, εντάσεως 5 με 6 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με ασθενείς τοπικές νεφώσεις στα βόρεια τις απογευματινές ώρες, που παροδικά θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί, 3 με 4 μποφόρ. Στα ανατολικά, κατά τη διάρκεια της ημέρας, θα πνέουν βόρειοι-βορειοανατολικοί άνεμοι, μέχρι 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικούς όμβρους και, κυρίως, τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες σποραδικές καταιγίδες, με σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων από τις βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί μέτριοι 3 με 4 μποφόρ και από το βράδυ βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία το σκηνικό του καιρού θα επαναληφθεί καθώς θα εκδηλωθούν νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, πιθανώς κατά τόπους ισχυρές στη δυτική και κεντρική Μακεδονία. Σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται από τις βραδινές ώρες. Στην Θράκη γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός, με παροδικές νεφώσεις τις απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν στα ανατολικά ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ ενώ στα υπόλοιπα μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και από το βράδυ βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 31 βαθμούς Κελσίου με τη δυτική Μακεδονία και τη Θράκη να παρουσιάζουν ελάχιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός ενώ τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και μετά το μεσημέρι στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 32 βαθμούς Κελσίου ενώ στην Ήπειρο η ελάχιστη ενδέχεται να είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο ο ουρανός θα είναι γενικά αίθριος ενώ τις απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν ασθενείς τοπικές νεφώσεις όπως και στα ορεινά, κυρίως της Θεσσαλίας, όπου θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και στα ανατολικά, κατά τη διάρκεια της ημέρας, βόρειοι 4 με 5 μποφόρ. Η Θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Στις κυκλάδες και την Κρήτη, προβλέπεται ηλιοφάνεια καθ` όλη τη διάρκεια της ημέρας ενώ υπάρχει πιθανότητα να εκδηλωθούν, παροδικά, τοπικές ασθενείς νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα το σκηνικό του καιρού δε θα παρουσιάσει μεταβολή. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 30 βαθμούς Κελσίου με τα βόρεια να παρουσιάζουν, πιθανόν, 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Ο καιρός την Κυριακή
Την Κυριακή στη Μακεδονία αναμένονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός και μόνο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, στα ηπειρωτικά, θα αναπτυχθούν νεφώσεις όπου και είναι πιθανή η εκδήλωση τοπικών όμβρων. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Ιόνιο, τοπικά, 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.