Σε στάση εργασίας σήμερα οι εργαζόμενοι στη ΔΟΥ Λάρισας

Οι εργαζόμενοι στις Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες του Ν.Λάρισας, συμμετέχουν στην τετράωρη στάση εργασίας που προκηρύχθηκε για σήμερα Παρασκευή 17.07.2020, από τις 11.30 έως και τη λήξη του ωραρίου, από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στις Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες.

Η κινητοποίηση γίνεται ως ένδειξη συμπαράστασης στους εργαζόμενους – θύματα της δολοφονικής επίθεσης που έλαβε χώρα την Πέμπτη 16.07.2020 στη Δ.Ο.Υ. Κοζάνης και ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την απουσία μέτρων προστασίας των εργαζομένων από τέτοιου είδους παραβατικές συμπεριφορές.

Αναλυτικά, σε ανακοίνωση της ΠΟΕ – ΔΟΥ επισημαίνονται τα εξής:

«Η ΠΟΕ-ΔΟΥ καταδικάζει απερίφραστα την δολοφονική επίθεση με τσεκούρι που δέχθηκαν οι συνάδελφοι στη ΔΟΥ Κοζάνης και εκφράζουμε την πλήρη συμπαράστασή μας στους ίδιους αλλά και στο σύνολο των εργαζομένων.

Η επίθεση αυτή έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά καθημερινών επεισοδίων και παραβατικών συμπεριφορών απέναντι σε εργαζόμενους που βιώνουν το μεροκάματο του τρόμου. Για άλλη μια φορά καταδεικνύεται ότι οι εφοριακοί υπάλληλοι καλούνται να εκτελέσουν τα καθήκοντά τους κάτω από αντίξοες συνθήκες, χωρίς καμία προστασία, εκτεθειμένοι καθημερινά άλλοτε στο έλεος αγανακτισμένων πολιτών και άλλοτε ανυπεράσπιστοι απέναντι σε οργανωμένα και αδίστακτα οικονομικά συμφέροντα.

Είχαμε κατ΄ επανάληψη προειδοποιήσει για την κατάσταση αυτή  αλλά δυστυχώς δεν εισακουστήκαμε. Τα γεγονότα της Κοζάνης αποτελούν την σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι, για τις συνθήκες εργασίας στις υπηρεσίες μας, οι οποίες έχουν γίνει αφόρητες.

ΚΑΛΟΥΜΕ την διοίκηση της ΑΑΔΕ και την Κυβέρνηση να αναλάβουν τις ευθύνες τους και ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ την λήψη όλων των αναγκαίων και απαραίτητων μέτρων για ασφαλή και αξιοπρεπή εργασία.

Προκηρύσσουμε Πανελλαδική Στάση Εργασίας για την 17.7.2020 από τις 11:30 π.μ. έως το πέρας του ωραρίου ως ένδειξη συμπαράστασης για τους συναδέλφους μας που δέχθηκαν δολοφονική επίθεση στον χώρο εργασίας τους και ευχόμαστε την ταχεία ανάρρωσή τους».