Ο καιρός της Παρασκευής

Σε ποιες περιοχές θα εκδηλωθούν τα εντονότερα φαινόμενα. Πόσο ισχυροί θα πνέουν οι άνεμοι. Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή.

Την Παρασκευή γενικά αίθριος αναμένεται ο καιρός, κυρίως στα νησιά, ενώ τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι  άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Στην Αττική ο καιρός θα παραμείνει γενικά αίθριος, με πρόσκαιρες νεφώσεις που θα αναπτυχθούν κυρίως τις μεσημβρινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί μέτριοι 3μποφόρ, ενώ στα ανατολικά θα πνέουν βόρειοι-βορειοανατολικοί, 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη αίθριος και ζεστός θα είναι ο καιρός, με αραιές νεφώσεις και τοπικούς όμβρους από το μεσημέρι, ενώ στα ορεινά θα εκδηλωθούν μικρής διάρκειας καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και τις απογευματινές ώρες νότιοι-νοτιοανατολικοί, μέχρι 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και στην Θράκηαναμένεται αίθριος καιρός. Από τις  μεσημβρινές κυρίως ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις και στη Μακεδονία θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί μέτριοι, 3 με 4μποφόρ. Στ ανατολικά θα πνέουν ανατολικοί-βορειοανατολικοί άνεμοι, μέχρι 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 32 βαθμούς Κελσίου (σημ: 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερα στην δυτική Μακεδονία).

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο ο καιρός αναμένεται γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις στα ηπειρωτικά και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι, στα ορεινά και μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί-βορειοδυτικοί, 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 33 βαθμούς Κελσίου (σημ: 2-3 βαθμούς χαμηλότερα στην Ήπειρο).

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο ο ουρανός θα είναι γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και κυρίως στα ορεινά θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις, 3 με 4 μποφόρ, στα ανατολικά από βόρειες-βορειοανατολικές  διευθύνσεις, 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη ο καιρός θα είναι αίθριος όλη την ημέρα. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοδυτικοί, 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 29 βαθμούς, στην νότια Κρήτη έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα ο καιρός θα είναι αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοδυτικοί, 5 με 6 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 21 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός το Σάββατο
Στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά αναμένονται νεφώσεις, που από τις μεσημβρινές ώρες θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν όμβροι και σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες κατά τόπους στη Μακεδονία θα είναι ισχυρές. Στην υπόλοιπη χώρα, γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός και μόνο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και στα ορεινά θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι.Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και τοπικά στα πελάγη 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Ο καιρός την Κυριακή

Στα βόρεια αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικούς όμβρους και σποραδικές καταιγίδες, κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Στην υπόλοιπη χώρα, γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός και μόνο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι, στα ορεινά και μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, 3 με 5 μποφόρ, από το μεσημέρι στο Ιόνιο 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.