Πολύχρωμη, πλούσια με φέτα, κουκουνάρι και σταφίδες αλλά και με μια καυτερή πιπερίτσα για να εξισορροπήσει τη γλύκα του ξηρού φρούτου.
Υλικά
- 3-4 ντομάτες, κομμένες κυδωνάτες
- 20 ντοματίνια πολύχρωμα (κόκκινα, κίτρινα, τιγρέ), κομμένα στη μέση
- 2 πράσινες πιπεριές, ψιλοκομμένες + 1 καυτερή, ψιλοκομμένη
- 2 κόκκινες πιπεριές, ψιλοκομμένες
- 4 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
- 3-4 κλωνάρια φρέσκια ρίγανη, ψιλοκομμένη, ή 1 κουτ. σούπας ρίγανη ξερή, τριμμένη
- 2-3 κουτ. σούπας μαϊντανός ή βασιλικός ή δυόσμος, ψιλοκομμένος
- ξύσμα και χυμός από 1/2 λεμόνι
- 1/2 φλιτζ. τσαγιού σταφίδες
- 2 κουτ. σούπας κουκουνάρι, καβουρδισμένο
- 200 γρ. φέτα, θρυμματισμένη
- 120 ml αγουρέλαιο
- λίγη φίνα αφρίνα (ανθός αλατιού)
Διαδικασία
Σε μια φαρδιά σαλατιέρα ανακατεύουμε όλα τα υλικά και σερβίρουμε.
Πηγή: gastronomos.gr