Βασίλης Μάγγος: Οξύ πνευμονικό οίδημα η αιτία θανάτου σύμφωνα με τον ιατροδικαστή

Η ιατροδικαστική έρευνα και συγκεκριμένα η νεκροτομή που πραγματοποιήθηκε στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία τις Θεσσαλονίκης έδειξε οξύ πνευμονικό οίδημα όσον αφορά στα αιτία θανάτου του γνωστού Βολιώτη Ακτιβιστή Βασίλη Μάγγου ο οποίος είχε ξυλοκοπηθεί πριν από ένα μήνα από αστυνομικούς των ΜΑΤ έπειτα από κινητοποίηση στην περιοχή του Βόλου.

Η αιτία για το πνευμονικό οίδημα θα διαπιστωθεί έπειτα από την ολοκλήρωση των ιστολογικών και τοξικολογικών εξετάσεων που έχει παραγγείλει ο ιατροδικαστικής.

Ο γνωστός ακτιβιστής την προηγούμενη Δευτέρα βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του από τους γονείς του. Αστυνομικοί της Ασφάλειας που έφτασαν στο σημείο, δεν διαπίστωσαν ίχνη εγκληματικής ενέργειας.

Ωστόσο από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστός ο θάνατος του γνωστού ακτιβιστή, ακούστηκαν φωνές για θάνατο συνεπεία τις ανηλεούς αστυνομικής βίας που δέχθηκε ο νεαρός πριν από ένα μήνα σε κινητοποίηση Αντιεξουσιαστών στο Βόλο.

Μάλιστα το άγριο ξυλοκόπημα του Βασίλη Μάγγου αποτυπώθηκε σε βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας και δείχνει αστυνομικούς των ΜΑΤ αλλά και άλλων συναδέλφων τους, να έχουν στο οδόστρωμα τον νεαρό να τον κλωτσούν με τις μπότες τους και να τον ξυλοκοπούν άγρια με τα γκλοπ.

Διαβάστε την συνέχεια στο newsit.gr