Καιρός: Λιακάδα και τοπικές βροχές την Τετάρτη

Την Τετάρτη γενικά αίθριος θα παραμείνει ο καιρός με τοπικούς όμβρους και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες στα ηπειρωτικά όπως και στα ορεινά της δυτικής και βόρειας χώρας. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικά ασθενείς ενώ στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ όπου και κατά τη διάρκεια της ημέρας τοπικά στο Αιγαίο θα φτάσουν τα 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία ωστόσο θα σημειώσει μικρή άνοδο στο Ιόνιο και τα Ηπειρωτικά.

Στην Αττική, αναμένεται να επικρατήσει αίθριος καιρός με ασθενείς νεφώσεις που θα εξασθενήσουν σταδιακά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 3 με 5 μποφόρ ενώ κατά τη διάρκεια της ημέρας στα ανατολικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη ζεστός και αίθριος θα παραμείνει ο καιρός ενώ τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις που σταδιακά θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς, πρόσκαιρα το μεσημέρι ενώ το απόγευμα νότιοι νοτιοανατολικοί έως 4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και τη Θράκη το σκηνικό του καιρού θα παραμείνει αίθριο ενώ νεφώσεις θα εκδηλωθούν τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες όπως επίσης και στα ορεινά της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και στα ανατολικά ανατολικοί βορειοανατολικοί με την ίδια ένταση. Η Θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 31 βαθμούς Κελσίου και στη δυτική Μακεδονία 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, ενώ τις απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά, και κυρίως στα ορεινά θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και στο Ιόνιο από δυτικές διευθύνσεις με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 33 βαθμούς Κελσίου, με την Ήπειρο να παρουσιάζει τοπικά 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο ο ουρανός θα είναι γενικά αίθριος, με τις απογευματινές ώρες θα εμφανίζονται τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά, ενώ στα ορεινά της Πελοποννήσου θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και κατά τη διάρκεια της ημέρας στα ανατολικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη ο καιρός αναμένεται αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και πρόσκαιρα κατά τη διάρκεια της ημέρας στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 28 και στη νότια Κρήτη έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα ο καιρός θα είναι αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και κατά τη διάρκεια της ημέρας τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Την Πέμπτη στα νησιά του Ιονίου, τη Δυτική Στερεά και τη Μακεδονία, θα επικρατήσουν νεφώσεις κατά τόπους πυκνές, με τοπικούς όμβρους και σποραδικές καταιγίδες, που θα σταματήσουν, στα νησιά του Ιονίου το απόγευμα και στις υπόλοιπες περιοχές τις βραδινές ώρες. Στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα αναμένεται ηλιοφάνεια. Στην υπόλοιπη Ελλάδα, οι νεφώσεις θα είναι αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, με τοπικούς όμβρους και στη Θεσσαλία και στη κεντρική και ανατολική Στερεά, σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν, στα δυτικά και βόρεια δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 και από το απόγευμα βόρειοι βορειοδυτικοί, με την ίδια ένταση, και στις υπόλοιπες περιοχές από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο ανατολικό Αιγαίο έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.