Μεταφέρθηκε το πυροσβεστικό κλιμάκιο στο Ευύδριο Φαρσάλων – Συνεχίζονται οι εργασίες στο εσωτερικό του Μουσείου

Μεταφέρθηκε την περασμένη Παρασκευή το πυροσβεστικό κλιμάκιο Φαρσάλων, στον πρ. αναπτυξιακό σύνδεσμο του Μικρού Ευυδρίου Φαρσάλων, ελευθερώνοντας το εσωτερικό του κτιρίου που στεγαζόταν μέχρι τώρα – κτίριο επί της οδού Καναδά (πρώην 1ο δημοτικό σχολείο) – στο οποίο έχουν σχεδόν ολοκληρωθεί οι εξωτερικές εργασίες αρμολογήματος στο μεγαλύτερο μέρος αυτού, έτσι ώστε να γίνει η επανάχρηση του, και η δημιουργία Μουσειακού χώρου Αρχαιολογικής Συλλογής των Φαρσάλων, συνεχίζοντας τις εργασίες στον εσωτερικό χώρο αυτού.

Η διαδικασία της μετεγκατάστασης προέκυψε έπειτα από πολλές συσκέψεις – από την προηγούμενη δημοτική αρχή έως την τωρινή – μεταξύ των εμπλεκόμενων φορέων και των εκπροσώπων της πυροσβεστικής και και του δήμου, για την εξεύρεση προσωρινής λύσης, έως ότου ολοκληρωθεί το νέο υπερσύγχρονο κτίριο που θα στεγάσει το Πυροσβεστικό κλιμάκιο Φαρσάλων, και θα βρίσκεται πλησίον 2ου γυμνασίου – Λυκείου Φαρσάλων σε ιδιόκτητο οικόπεδο του δήμου, κοντά στον περιφερειακή οδό των Φαρσάλων. Αξίζει να αναφερθεί ότι έχουν σταλεί προς έγκριση τα τεύχη δημοπράτησης του νέου κτιρίου προς την αρμόδια υπηρεσία.

Το πυροσβεστικό κλιμάκιο Φαρσάλων ανήκει διοικητικά στον Α΄σταθμό Λάρισας και υπηρετούν περίπου 19 πυροσβέστες (μόνιμοι και πενταετούς υποχρέωσης), οι οποίοι εξυπηρετούν τις ανάγκες της επαρχίας Φαρσάλων. Το Ευύδριο Φαρσάλων απέχει περίπου 7 χιλιόμετρα από τα Φάρσαλα και αποτελεί την έδρα του πρώην Δήμου Ενιπέα. Γεωγραφικά βρίσκεται στο κέντρο του καλλικρατικού δήμου Φαρσάλων, ενώ τα πυροσβεστικά οχήματα θα προσεγγίζουν την πόλη, σε περίπου 10 λεπτά από την ώρα που θα λάβουν κλήση για κάποιο περιστατικό.

Πηγή: Εφημερίδα Ελευθερία - Γ.Γ.