Κορονοϊός: 24 νέα κρούσματα στην Ελλάδα

Σε έκτακτα μέτρα προχώρησαν την Δευτέρα οι Αρχές, απαγορεύοντας την τέλεση πανηγυριών και μαζικών εκδηλώσεων, προς αποφυγή του συνωστισμού και στο πλαίσιο των μέτρων αποτυροπής εξάπλωσης του κορονοϊού. Παράλληλα, αποφασίστηκε αυστηρότερος έλεγχος στα σύνορα, προς αποφυγή των εισαγόμενων νέων κρουσμάτων.

Στο πλαίσιο της καθημερινής ενημέρωσης για την εξάπλωση της επιδημίας του κορονοϊού στην Ελλάδα, σε ανακοίνωση του ΕΟΔΥ, που εξεδόθη το απόγευμα της Δευτέρας, αναφέρεται:

“Σήμερα ανακοινώνουμε 24 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων τα 4 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου τις χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 3826, εκ των οποίων το 54.5% άνδρες αφορά άνδρες.

1007 (26.3%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2002 (52.3%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

12 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 59 ετών. 3 (25.0%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 75.0% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 122 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, δεν έχει καταγραφεί κανένας νέος θάνατος ενώ έχουμε 193 θανάτους συνολικά στη χώρα. 62 (32.1%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 95.9% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω”.

H “γεωγραφική κατανομή”΄των κρουσμάτων

Σύμφωνα με πληροφορίες, εκτός από τα 4 κρούσματα που εντοπίστηκαν κατά.τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας, ακόμη 3 κρούσματα είναι εισαγόμενα, με τους ασθενείς να έχουν μεταβεί αυτοβούλως για έλεγχο.

Από τα υπόλοιπα 17 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα:

  •  6 εντοπίστηκαν στην Ξάνθη,
  • 4 στην Καστοριά,
  • 3 στην Θεσσαλονίκη,
  • 2 στην Αττική,
  • 1 στην Ροδόπη και
  • 1 στην Ημαθία