Πανελλαδικές 2020: Ανακοινώθηκαν οι βαθμολογίες

Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώθηκαν οι βαθμολογίες των Πανελλαδικών Εξετάσεων ΓΕΛ και ΕΠΑΛ, ενώ μετά τις 12:00 το μεσημέρι, θα αναρτηθούν σε όλα τα ΓΕΛ και ΕΠΑΛ της χώρας.

Όλοι οι υποψήφιοι μπορούν να βρίσκουν τη βαθμολογία τους σε ειδική πλατφόρμα, στην ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας πληκτρολογώντας τον 8-ψήφιο κωδικό τους και τους 4 αρχικούς χαρακτήρες από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμο του υποψηφίου με κεφαλαίους ελληνικούς χαρακτήρες.

Από το Σάββατο, 11 Ιουλίου, μέχρι και την επόμενη Παρασκευή, 17 Ιουλίου, όλοι οι υποψήφιοι θα πρέπει πλέον να οριστικοποιήσουν το μηχανογραφικό τους δελτίο, επιλέγοντας “Οριστικοποίηση”, στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://exams.it.minedu.gov.gr

Όπως έχει επισημανθεί από το Υπουργείο Παιδείας, μετά την παρέλευση της προθεσμίας, κανείς υποψήφιος δεν θα μπορεί να οριστικοποιήσει το Μηχανογραφικό Δελτίο του. Έτσι, προτείνεται στους υποψήφιους να εκτυπώσουν ή/και να αποθηκεύσουν στον υπολογιστή τους το οριστικοποιημένο μηχανογραφικό – το οποίο θα έχει αποκτήσει αυτόματα και αριθμό πρωτοκόλλου – ώστε ανά πάσα στιγμή να μπορούν να δουν τις τελικές προτιμήσεις τους.

Μέχρι τη λήξη της προθεσμίας υποβολής, όλα τα ΓΕΛ και ΕΠΑΛ (εκτός από την προγραμματισμένη τους εφημερία) θα λειτουργήσουν μία επιπλέον ημέρα, η οποία θα ανακοινωθεί προσεχώς, για να υποστηρίξουν τους υποψηφίους στην ηλεκτρονική υποβολή των μηχανογραφικών δελτίων.