Ενημερωτική δράση προώθησης στην απασχόληση – Γνωριμία με την ψυχολόγο του Κέντρου Κοινότητας

Στόχοι του Κέντρου Κοινότητας και του Παραρτήματος Ρομά Δήμου Φαρσάλων της ΔΗ.Κ.Ε.ΦΑ είναι η ολιστική στήριξη των ωφελούμενων πολιτών.

Την Τετάρτη 1 Ιουλίου 2020 στα πλαίσια της ένταξης στην αγορά εργασίας του πληθυσμού Ρομά, που αποτελεί έναν από τους βασικούς πυλώνες του Παραρτήματος Ρομά,  πραγματοποιήθηκε ενημέρωση  πόρτα – πόρτα από την κοινωνιολόγο Λιάπη Β., τη νοσηλεύτρια Βακαλούλη Α. και τον διαμεσολαβητή Δημητρίου Χ., για την έναρξη αιτήσεων για το Πρόγραμμα Κοινωφελούς Απασχόλησης 36.500 Ανέργων που έχει ως στόχο την ενίσχυση της απασχόλησης των ανέργων με έμφαση κυρίως σε ευπαθείς ομάδες πληθυσμού που αντιμετωπίζουν υψηλό κίνδυνο αποκλεισμού. Οι ωφελούμενοι ενημερώθηκαν για τις θέσεις εργασίας και τη διαδικασία υποβολής αίτησης συμμετοχής με ηλεκτρονικό τρόπο.

Παράλληλα πραγματοποιήθηκε και η  γνωριμία με την ψυχολόγο  του Κέντρου Κοινότητας, Τσέντζου Ι., η οποία ενημέρωσε  τους πολίτες του πληθυσμού των Ρομά, που κατοικούν στην περιοχή του Απιδανού, για τις υπηρεσίες της ψυχοθεραπείας και της συμβουλευτικής που μπορεί να παρέχει εξατομικευμένα. Την Πέμπτη 2 Ιουλίου ολοκληρώθηκε η ενημέρωση από την ψυχολόγο και τη νοσηλεύτρια Βακαλούλη Α.  με την επίσκεψη στις λυόμενες κατοικίες του πληθυσμού των Ρομά.

Στόχος της δράσης αυτής είναι φυσικά η ενίσχυση και η βελτίωση της ψυχικής  υγείας των πολιτών καθώς η ανάγκη για στήριξη είναι μεγάλη όπως διαφαίνεται από τα αιτήματα τους.

Το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Φαρσάλων εντάσσεται στο επιχειρησιακό «Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Θεσσαλίας 2014-2020» και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.
Για πληροφορίες σχετικά με τις παρεχόμενες υπηρεσίες και τις δράσεις του Κέντρου Κοινότητας:
-Ισόγειο Δημαρχιακού Καταστήματος, Πλατεία Δημαρχείου, Τ.Κ. 40300, Φάρσαλα, Τηλ. 2491350161, e-mail: k.koinotitas@dimosfarsalon.gr
-Παράρτημα Ρομά: Οικισμός Λυόμενων Κατοικιών Ρομά, 3η Πτέρυγα Εργατικών Κατοικιών, Τηλ. 2491025805,
e-mail: kkoinothtas_roma@dimosfarsalon.gr
Η εξυπηρέτηση του κοινού γίνεται καθημερινά, τις εργάσιμες ημέρες και ώρες: 7:30π.μ. έως 15:30μ.μ.