Ημερίδα της ΠΕΔ Θεσσαλίας για την επόμενη ημέρα στον Τουρισμό των Βορείων Σποράδων λόγω της πανδημίας

Η επόμενη ημέρα για τον τουρισμό στις Βόρειες Σποράδες εν μέσω της πανδημίας, είναι το αντικείμενο ημερίδας που διοργανώνει η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Θεσσαλίας με τίτλο «Βόρειες Σποράδες, Τουρισμός και Πανδημία. Σχεδιάζουμε μαζί το μέλλον μας».

Η ημερίδα θα διεξαχθεί το Σάββατο 11 Ιουλίου και ώρα 10.00 στο Ξενοδοχείο Skiathos Palace με διακεκριμένους ομιλητές όπως ο κ. Λαμπρόπουλος Στέφανος (Fraport Greece, Διευθυντής Αερολιμένας Σκιάθου «Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης»), ο καθηγητής, Δημήτριος Μπούχαλης (Διευθυντής του εργαστηρίου ηλεκτρονικού τουρισμού (eTourism Lab) και Αναπληρωτής Διευθυντής του Διεθνούς Κέντρου για την Έρευνα Τουρισμού και Φιλοξενίας στο Πανεπιστήμιο Bournemouth της Αγγλίας), ο Δρ. Ιωάννης Παππάς (Διευθυντής Μεσογείου, Παγκόσμιο Συμβούλιο Αειφόρου Τουρισμού (GSTC), ο κ. Γεώργιος Ζαφείρης (Πρόεδρος Ένωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας) και ο κ. Ραχιώτης Γεώργιος (Αναπληρωτής Καθηγητής Επιδημιολογίας και Επαγγελματικής Υγιεινής. Τμήμα Ιατρικής. Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας).

Χαιρετισμό θα απευθύνουν ο Δήμαρχος του νησιού κ. Θεόδωρος Τζούμας και ο πρόεδρος της ΠΕΔ Θεσσαλίας, Δήμαρχος Κιλελέρ, κ. Θανάσης Νασιακόπουλος, με τον τελευταίο να παρουσιάζει στο τέλος των εργασιών και τα συμπεράσματα.

Στόχος της ημερίδας κατά τον κ. Νασιακόπουλο είναι «να καταγραφεί και να αναδειχθεί ο αντίκτυπος της πανδημίας στο τουριστικό προϊόν των Βορείων Σποράδων, αλλά και να κατατεθούν προτάσεις για τη διαχείριση και αντιμετώπιση της νέας πραγματικότητας».

Στην ημερίδα έχουν κληθεί να παραστούν το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΕΔ Θεσσαλίας και το σύνολο των Δημάρχων της Περιφέρειας Θεσσαλίας.