Τα ταλαντούχα αδέλφια Δημητρίου από την Σκοπιά Φαρσάλων

Ο Ηλίας, ο Δημήτρης και ο Γιάννης: τα ταλαντούχα αδέλφια που έκαναν τη μουσική τρόπο έκφρασης, στάση ζωής.

Η πρώτη τους επαφή με τη μουσική ήταν μέσα από τα Βυζαντινά ακούσματα. Παιδιά ιερέα, ο Ηλίας, ο Γιάννης και ο Δημήτρης Δημητρίου, με καταγωγή από τη Σκοπιά Φαρσάλων γνώρισαν την παραδοσιακή μουσική στην πλέον αυθεντική της έκφραση.

Καμία εντύπωση, συνεπώς, δεν μας κάνει το γεγονός ότι από πολύ νεαρή ηλικία αγάπησαν τα παραδοσιακά όργανα και άρχισαν να πειραματίζονται πάνω σε μελωδίες.

Ιδιαίτερα ταλαντούχα και τα τρία αδέρφια, δείχνουν να έχουν μέσα τους το ρυθμό και την αρμονία.

Ο 18χρονος Ηλίας Δημητρίου ξεκίνησε από τα 10 του να παίζει κλαρίνο. Πρώτα στο περίτεχνο Ωδείο Φαρσάλων, για να συνεχίσει σήμερα τις μουσικές σπουδές του πλάι στους Νίκο Τζουκόπουλο και Αλέξανδρο Τσουμάνη. Άμεσος στόχος του η παραδοσιακή σχολή τής Άρτας, ώστε να αποκτήσει τα εφόδια για την μετέπειτα επαγγελματική του πορεία. Ο Ηλίας ήδη συμμετέχει σε πολιτιστικές εκδηλώσεις και τη μουσική του απολαμβάνουν συχνά οι λάτρεις των πανηγύρεων.

Ο 16χρονος Δημήτρης Δημητρίου, ακολουθώντας κι αυτός τα βήματα του αδερφού του, βρήκε το καλλιτεχνικό του καταφύγιο στο περίτεχνο Ωδείο Φαρσάλων, επιλέγοντας τα κρουστά όργανα.

Ο Γιάννης Δημητρίου, ο μικρότερος αδερφός,  ξεκίνησε από 9 χρόνων, φυσικά στο περίτεχνο Ωδείο Φαρσάλων. Σήμερα είναι 15 χρόνων και τον διδάσκει μπουζούκι ο Αλέξανδρος Ζάντζας. Θεωρείται και αυτός ανερχόμενο αστέρι.

Οι αδελφοί Δημητρίου ξέρουν να ονειρεύονται. Με το παίξιμό τους, όμως, μπορούν να κάνουν και όλους όσοι έχουν την τύχη να τους ακούσουν, να ονειρευτούν μαζί τους.

Τα αδέλφια συζητούν το ενδεχόμενο να δημιουργήσουν ένα συγκρότημα. Θέλουν να ταξιδέψουν, να παίξουν για όλο τον κόσμο, σε όλο τον κόσμο! Γνωρίζουν καλά, ωστόσο, ότι έχουν ακόμη δρόμο μπροστά τους. Και σκληρή δουλειά.

Αθανασία Παπαδημητρίου

Πηγή: mirmidones.gr