Στο σχολικό μουσείο αυτοδιοικητικοί των Φαρσάλων

Ξενάγηση στα μέλη του δημοτικού συμβουλίου, αλλά και σε προέδρους κοινοτήτων και συμβουλίων του δήμου Φαρσάλων, πραγματοποίησε ο δραστήριος σύλλογος των Ενεργών Πολιτών στο σχολικό Μουσείο στα Βρυσιά Φαρσάλων.

Αρκετοί ήταν οι “νέοι” στην αυτοδιοίκηση που αποδέχτηκαν την πρόσκληση, αλλά και οι “παλιοί”, περνώντας λίγες ώρες σε ένα στολίδι της επαρχίας. Καλεσμένοι επίσης ήταν κάτοικοι των Βρυσιών και του τοπικού πολιτιστικού συλλόγου, καθώς και δημοτικοί υπάλληλοι.

Ξεκίνησε ξενάγηση στο σχολικό μουσείο, για το πως ήταν τότε ένα σχολείο της εποχής, με τον επισκέπτη να κάνει ένα όμορφο ταξίδι πίσω στο χρόνο, καρέ – καρέ με χιλιάδες αναμνήσεις για τους μεγαλύτερους και γνωρίζοντας την τότε εποχή οι νεότεροι.

Ακολούθησε προβολή μιας μικρής αφήγησης, για τις δράσεις του συλλόγου από την ίδρυσή του το 2005, έως και σήμερα.

Στη συνέχεια το λόγο έλαβε, η Πρόεδρος των Eνεργών Πολιτών Δέσποινα Πρεκατέ αναφέροντας τα εξής: “Ο σύλλογός μας έστω και δειλά-δειλά, αλλά και με σεβασμό και προσήλωση στους όρους ασφάλειας και υγιεινής προχωρά στον επανασχεδιασμό και την επανεκκίνηση των δράσεων του. Συνεχίζουμε λοιπόν, με μεράκι και όρεξη, την ανιδιοτελή προσφορά μας στον τόπο μας. Βαδίζουμε στο δρόμο της ενεργούς δράσης απέναντι στα τοπικά θέματα και παίρνουμε πρωτοβουλίες για πολλαπλές δραστηριότητες. Θα συνεχίσουμε να κάνουμε ποδηλατοβόλτες, να εκδράμουμε και να περπατάμε στη φύση, να ανακυκλώνουμε. Θα συνεχίσουμε τις πολιτιστικές δραστηριότητες αλλά και το σκάλισμα της ιστορίας του τόπου μας, την προσπάθεια για τη βελτίωση της καθημερινότητάς μας, την προσπάθεια να μυήσουμε τους συμπολίτες στον πολιτισμό στον αθλητισμό. Να πείσουμε με το παράδειγμά μας, πως ο εθελοντισμός είναι πολιτισμός είναι προσφορά, γιατί η ποιότητα και η προκοπή μιας κοινωνίας κρίνεται και εξαρτάται κατά πολύ από την εθελοντική δράση και τη συμμετοχή των πολιτών”. Συνεχίζοντας τόνισε ότι: “Η σημερινή μας πρόσκληση είναι μία καλή αφορμή να γνωριστούμε καλύτερα ώστε να δημιουργηθεί ένας δίαυλος επικοινωνίας μεταξύ μας. Και προτιμήσαμε η συνάντηση να γίνει εδώ, στον πανέμορφο χώρο του παλιού σχολείου τη χρήση του οποίου ο δήμος Φαρσάλων μας παραχώρησε πριν 6 χρόνια”.

Κλείνοντας, αναφέρθηκε στο Βοτανικό Κήπο που έχει αναλάβει ο σύλλογος στην είσοδο της πόλης και στις ανάγκες του, που έχουν αυξηθεί, εξετάζοντας σοβαρά να επαναπροσδιορίσει τον τρόπο και τη μορφή συντήρησης του, ενώ μία από τις σκέψεις, είναι να επανασχεδιαστεί η δομή του και ίσως να δημιουργηθεί ένα μικρό θεατράκι για μικρές εκδηλώσεις και ένα πάρκο, ως υπαίθριος χώρος άθλησης. Ακόμα, θα συνεχιστούν οι βραδιές που έχουν καθιερωθεί, όπως εκείνη της Αυγουστιάτικης πανσελήνου και οι κινηματογραφικές προβολές που ξεκίνησαν στον προαύλιο χώρο του μουσείου.

Ακολούθησε χαιρετισμός του δημάρχου Φαρσάλων Μάκη Εσκίογλου δίνοντας τα εύσημα και τονίζοντας ότι ο δήμος θα σταθεί αρωγός σε κάθε προσπάθεια του συλλόγου. Επίσης παρευρέθηκαν αντιδήμαρχοι, δημοτικοί και πρόεδροι και τοπικοί σύμβουλοι και αρκετοί κάτοικοι του χωριού. Στο τέλος ο σύλλογος πρόσφερε ένα μικρό κέρασμα σε όλους όσους παρευρέθηκαν στο σχολικό μουσείο.

Πηγή: Εφημερίδα Ελευθερία