Λιακούλη: «Η καταστροφή στα χωριά του δήμου Κιλελέρ είναι ολοκληρωτική – Άμεσες αποζημιώσεις από τον ΕΛΓΑ – Η Κυβέρνηση οφείλει να καλύψει τη ζημιά στα ποιμνιοστάσια»  

Την πληγείσα από τη χθεσινή θεομηνία περιοχή του Δήμου Κιλελέρ, επισκέφθηκε σήμερα η βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής Ευαγγελία Λιακούλη, προκειμένου να συναντήσει  από κοντά τους αγρότες και κτηνοτρόφους της περιοχής, που είδαν τη σοδειά τους να καταστρέφεται μέσα σε λίγη ώρα.

Τα χωριά Βούναινα, Μικρό Βουνό, Κάμπος , Κραννώνας, Μαυροβούνι, Αγιος Γεώργιος,  Άγιοι Ανάργυροι και η ευρύτερη περιοχή, βρέθηκαν στο επίκεντρο, μεγάλης διάρκειας χαλαζόπτωσης, που προκάλεσε βιβλική καταστροφή στην περιοχή, σε έκταση περίπου 15.000 στρεμμάτων σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις και σε καλλιέργειες βαμβακιού, καλαμποκιού, ντομάτας, καρπουζιών , πεπονιών, ρίγανης, οσπρίων κλπ.

Ταυτόχρονα, η ισχυρή ανεμοθύελλα , που επικράτησε μαζί με τη χαλαζόπτωση,  κατέστρεψε  πολλές  γεωργικές εγκαταστάσεις και ποιμνιοστάσια, προκαλώντας στους κτηνοτρόφους της περιοχής  συνθήκες απόγνωσης, καθώς δεν υπάρχει πρόβλεψη αποζημίωσής τους από τον ΕΛΓΑ.

Μετά την επίσκεψή της στην περιοχή, η Ευαγγελία Λιακούλη, δήλωσε:

«Μια ακόμη μεγάλη καταστροφή έχει υποστεί ο νομός μας, από ακραία καιρικά φαινόμενα στην περιοχή του Δήμου Κιλελέρ. Χιλιάδες στρέμματα παραγωγής έχουν χαθεί, εκατοντάδες οικογένειες αγροτών και κτηνοτρόφων είναι σε απόγνωση. Η καταστροφή είναι βιβλική στις καλλιέργειες. Ο ΕΛΓΑ καλείται άμεσα να πιστοποιήσει τις ζημιές και να προβεί σε εκτιμήσεις. Οι άμεσες αποζημιώσεις είναι όρος επιβίωσης για τους αγρότες της περιοχής μας. Ένα τεράστιο ειδικό ζήτημα προκύπτει, από την μεγάλη καταστροφή των εγκαταστάσεων των ποιμνιοστασίων, για την οποία δεν προβλέπεται αποζημίωση από τον ΕΛΓΑ. Οι κτηνοτρόφοι είναι «στον αέρα» και δεν μπορούν να συνεχίσουν  τη δραστηριότητά τους. Καλώ άμεσα την Κυβέρνηση και το αρμόδιο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης να αποζημιώσει τους κτηνοτρόφους της περιοχής του Δήμου Κιλελέρ. Το αναχρονιστικό και ανεπαρκές πλαίσιο του ΕΛΓΑ, για μια ακόμη φορά είναι μπροστά μας. Μέχρι να αποφασίσει η πολιτική ηγεσία να το εκσυγχρονίσει, πρέπει η Πολιτεία να σταθεί δίπλα στον αγροτικό και κτηνοτροφικό κόσμο, που σήμερα αγωνιά για την επόμενη μέρα του..»