Ολοκληρωτική καταστροφή βαμβακοκαλλιεργειών σε Φύλλο, Λεύκη και Ορφανά από το μπουρίνι που «σάρωσε» το Ν. Καρδίτσας!

Νέο μπουρίνι ξέσπασε ξαφνικά σήμερα Κυριακή (5/7), γύρω στις 4 το απόγευμα στο Νομό Καρδίτσας «σαρώνοντας» ολόκληρο τον κάμπο και τα βουνά (διήρκησε πάνω από 1,5 ώρα)!
Το χαρακτηριστικό της καινούργια καταιγίδας ήταν οι πολύ δυνατοί άνεμοι που συνοδεύονταν με βροχή και χαλάζι σε κάποιες περιοχές όπως η Αργιθέα και ο Δήμος Παλαμά για ακόμη μία φορά.

Το KarditsaLive.Net επικοινώνησε με τον Δήμαρχο Παλαμά κ. Γιώργο Σακελλαρίου ο οποίος μας ενημέρωσε ότι σφοδρή χαλαζόπτωση κατέστρεψε ολοσχερώς πολλές βαμβακοκαλλιέργειες στις Τοπικές Κοινότητες Φύλλου, Λεύκης και Ορφανών, ενώ εκτεταμένες ζημιές είχαμε και στις Τοπικές Κοινότητες της Μεταμόρφωσης και του Βλοχού στα Καλαμάκια.

Αύριο Δευτέρα, ο Δήμος Παλαμά θα προχωρήσει σε αναγγελία των νέων καταστροφών στον ΕΛΓΑ μαζί με αυτές που έγιναν το προηγούμενο διήμερο στην ίδια περιοχή.

Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες που συγκέντρωσε η ηλεκτρονική μας εφημερίδα από αγρότες, προβλήματα δημιούργησε το μπουρίνι και στην περιοχή Παλαιοκκλησίου ενώ σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες χαλαζόπτωση σημειώθηκε σε καλλιέργειες σε Πρόδρομο, Μυρίνη και Ζαϊμι.

Στην πόλη της Καρδίτσας είχαμε πτώσεις δέντρων και χρειάστηκε να επέμβει η Πυροσβεστική Υπηρεσία Καρδίτσας για την κοπή των δεντρων.

Επίσης υπάρχει ενημέρωση για πυρκαγιά σε σημείο του Ίταμου πιθανά μετά από κεραυνό με την Πυροσβεστική Υπηρεσία να έχει σπεύσει στο σημείο με δύο οχήματα.

Πηγή: karditsalive.net