Καιρός: τοπικές καταιγίδες και βοριάδες το Σάββατο

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός το Σάββατο. Τοπικοί όμβροι θα εκδηλωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά από τις μεσημβρινές ώρες ενώ στη Μακεδονία και τη Θεσσαλία θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Το βράδυ στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά, ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι- βορειοδυτικοί, 3 με 5 μποφόρ στο Αιγαίο, μετά το μεσημέρι στο βόρειο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα κεντρικά και τα βόρεια.

Στην Αττική αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Τις απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις στα δυτικά και τα βόρεια. Θα πνέουν μεταβλητοί άνεμοι, 3 με 4 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν βόρειοι-βορειοανατολικοί, με την ίδια ένταση. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 24 έως 36 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα παραθαλάσσια τμήματα, η μέγιστη τιμή θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη).

Στην Θεσσαλονίκη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, όμως από τις μεσημβρινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και κυρίως στα γύρω ορεινά σποραδικές καταιγίδες. Θα πνέουν μεταβλητοί άνεμοι, 3 με 4 μποφόρ, ενώ από αργά το βράδυ θα πνέουν βόρειοι-βορειοδυτικοί, με την ίδια ένταση. Ο υδράργυρος θα δείξει από 21 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και στην Θράκη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός όμως από τις προμεσημβρινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και βαθμιαία στη Μακεδονία σποραδικές καταιγίδες, που από αργά το βράδυ θα ενταθούν. Θα πνέουν μεταβλητοί άνεμοι, 3 με 4 μποφόρ, από το βράδυ βοριάδες, 4-5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 35 βαθμούς Κελσίου (σημ: στη δυτική Μακεδονία, 3-4 βαθμούς χαμηλότερα).

Στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά και στην δυτική Πελοπόννησο αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά και στην Ήπειρο και τη δυτική Στερεά μεμονωμένες καταιγίδες. Θα πνέουν δυτικοί-βορειοδυτικοί άνεμοι, 3 με 5 μποφόρ, στο βόρειο Ιόνιο το μεσημέρι 6 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 21 έως 36 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην Ήπειρο, η ελάχιστη θερμοκρασία θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη).

Στην Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και στην ανατολική Πελοπόννησο αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, όμως από τις μεσημβρινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και στη Θεσσαλία και την κεντρική Στερεά μεμονωμένες καταιγίδες. Θα πνέουν μεταβλητοί άνεμοι, 3 με 4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 20 έως 37 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα παραθαλάσσια τμήματα, η μέγιστη θερμοκρασία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη).

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένεται αίθριος καιρός. Θα πνέουν βόρειοι-βορειοδυτικοί άνεμοι, 4 με 5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 23 έως 31 βαθμούς Κελσίου, στην Κρήτη 2-3 βαθμούς υψηλότερα.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένεται αίθριος καιρός. Θα πνέουν βόρειοι άνεμοι, 4 με 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 24 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός την Κυριακή 

Στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά και τις Σποράδες, αναμένεται άστατος καιρός, κατά περιόδους νεφελώδης με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα και θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και πρόσκαιρα από ισχυρούς ανέμους, από τις πρωινές ώρες στη Μακεδονία (κυρίως την κεντρική), από τις μεσημβρινές στη Θεσσαλία, τις Σποράδες, τη Στερεά, την Πελοπόννησο, πρόσκαιρα στην Ήπειρο και πιθανώς στη βόρεια Εύβοια. Το βράδυ θα περιοριστούν στα κεντρικά και βόρεια και θα εξασθενήσουν.

Στις υπόλοιπες περιοχές, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με παροδικές νεφώσεις στα ορεινά της Κρήτης, όπου ενδέχεται να σημειωθούν τοπικοί όμβροι τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά.