Ξαφνική χαλαζόπτωση έπληξε 1.000 στρέμματα σε Φύλλο, Αμπελώνα και Ορφανά

Δεν έχουν τελειωμό αυτή την καλλιεργητική περίοδο οι περιπέτειες των Καρδιτσιωτών αγροτών ιδιαίτερα της περιοχής του Δήμου Παλαμά με τα ακραία καιρικά φαινόμενα!

Τον τελευταίο μήνα έχουν «χτυπήσει» την ευρύτερη περιοχή απανωτές βροχοπτώσεις και χαλαζοπτώσεις που κατέστρεψαν κυρίως βαμβακοκαλλιέργειες.

Νέο «επεισόδιο» με έντονη βροχόπτωση και χαλαζόπτωση είχαμε και σήμερα Παρασκευή (3/7), γύρω στις 8 το απόγευμα στις Τοπικές Κοινότητες Φύλλου, Αμπελώνα και Ορφανά, όπου οι ζημιές πλέον στα χωράφια είναι για πολλούς παραγωγούς μη αντιμετωπίσημες.

Οι ελπίδες τους εναπόκεινται πια στις αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ μήπως και καλυφθούν τουλάχιστον τα έξοδα της φετινής χρονιάς, διότι παραγωγή για αρκετούς αγρότες δεν θα υπάρχει.

Μιλώντας στο KarditsaLive.Net ο Δήμαρχος Παλαμά κ. Γιώργος Σακελλαρίου, εξέφρασε την πλήρη συμπαράστασή του στους πληγέντες παραγωγούς, επισημαίνοντας ότι την ερχόμενη Δευτέρα 6 Ιουλίου ο Δήμος θα προβεί σε αναγγελία ζημιών στον ΕΛΓΑ ζητώντας γρήγορες και δίκαιες εκτιμήσεις.

Να σημειωθεί ότι η νέα χαλαζόπτωση έπληξε γύρω στα 1000 στρέμματα καλλιεργειών βαμβακιού κυρίως, μηδικής και καλαμποκιού.

Πηγή: karditsalive.net