Στον “αέρα” και το παζάρι των Φαρσάλων – Στο Δ.Σ. η απόφαση

Στον “αέρα” φαίνεται ότι βρίσκεται η φετινή διοργάνωση του παζαριού στα Φάρσαλα που ανοίγει τις πύλες του κάθε χρόνο, την παραμονή του Δεκαπενταύγουστου, και ολοκληρώνεται στις 21 Αυγούστου. Ο ιστορικός αυτός οικονομικό – κοινωνικός θεσμός οκταήμερης διάρκειας, γνωστός από παλιά ως “Παναΐα παζάρ”, μετρά περισσότερα από 400 χρόνια ζωής και παραμένει αναπόσπαστο κομμάτι του ετήσιου ρυθμού της πόλης των Φαρσάλων. Φέτος, συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες να μην πραγματοποιηθεί, λόγω των μέτρων προστασίας κατά του κορονοϊού.

Για τον λόγο αυτό χθες στο δημαρχείο Φαρσάλων πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ του δημάρχου Φαρσάλων κ.Μάκη Εσκίογλου και των αρχηγών των δημοτικών παρατάξεων για να συζητήσουν για τη φετινή διοργάνωση του παζαριού στην πόλη και να ανταλλάξουν απόψεις. Στη συνάντηση συμμετείχαν οι κ.κ. Άρης Καραχάλιος, Βαγγέλης Δημητρακόπουλος και Αποστόλης Αναγνώστου, δεν παρευρέθηκαν λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων οι κ.κ. Μαρία Ίφου και Κώστας Τύμπας, ενώ το παρών έδωσε επίσης και ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Φαρσάλων κ.Γιώργος Πιτσάβας. Υπήρξε γόνιμος διάλογος μεταξύ των παρευρισκομένων και ανταλλάχθηκαν απόψεις για τα θετικά και τα αρνητικά μιας απόφασης, βάζοντας ως στόχευση και προτεραιότητα την δημόσια υγεία, ενώ αναλύθηκαν επίσης όλα τα τελευταία δεδομένα που ισχύουν για την εφαρμογή όλων των μέτρων από την υπηρεσία του δήμου σε περίπτωση που πραγματοποιηθεί το παζάρι.

Η απόφαση αναμένεται να έρθει ως θέμα στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο, ώστε να τοποθετηθούν όλες οι παρατάξεις επί του θέματος, όπου και θα τεθεί σε ψηφοφορία. Πάντως το παζάρι των Φαρσάλων προσελκύει τα τελευταία χρόνια περίπου 200 επαγγελματίες από όλη την Ελλάδα με τα έσοδα του, να αποτελούν σημαντικό κομμάτι του προϋπολογισμού του δήμου.

Σύμφωνα με πληροφορίες της “Ε” μία απόφαση θετική για τη διεξαγωγή του φετινού παζαριού θα αποτελέσει έκπληξη καθώς έχει προηγηθεί η ματαίωση του παζαριού της Λάρισας που πραγματοποιείται το Σεπτέμβριο, ενώ κατά την χθεσινή συνάντηση όλοι έδειξαν ότι προέχει η διασφάλιση της δημόσιας υγείας, με δεδομένες τις επιστημονικές εκτιμήσεις για την πιθανή εκδήλωση δεύτερου γύρου του ιού.

Πηγή: Εφημερίδα Ελευθερία - Γ.Γ.