Τα φώτα στο Μπαρτσελόνα – Ατλέτικο

Το σπουδαίο ματς στην Πριμέρα Ντιβιζιόν ανάμεσα σε Μπαρτσελόνα και Ατλέτικο Μαδρίτης ξεχωρίζει στο σημερινό ποδοσφαιρικό κουπόνι. Αγώνες και σε Πρέμιερ Λιγκ, Σέριε Α, Πορτογαλία, Τουρκία, Αυστρία, Ελβετία, Ρωσία.

Μπαρτσελόνα – Ατλέτικο

Νέα απώλεια βαθμών για τη Μπαρτσελόνα, 2-2 το Σάββατο στο «Μπαλαΐδος» κόντρα στη Θέλτα, σε μια από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις στο προηγούμενο κουπόνι, όπως είδαμε στη novibet εγγραφή. Ολοένα και πιο μακριά η υπόθεση τίτλος. Χρειάζεται 6/6 νίκες μέχρι το φινάλε και μία ήττα (ή δύο ισοπαλίες) της Ρεάλ, για να την προσπεράσει στην πρώτη θέση.

Μετά το τέλος του αγώνα ακολούθησαν δηλώσεις του Σουάρες με υπονοούμενα για τον προπονητή, που όπως όλα δείχνουν έχει «χάσει» τα αποδυτήρια, αν και σύμφωνα με το ρεπορτάζ το μεγάλο πρόβλημα είναι ανάμεσα στους παίκτες και τον βοηθό του, Εντου Σαράμπια. Από την πλευρά του, ο Κίκε Σετιέν δεν θέλησε να δώσει συνέχεια στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου. Χθες έπαιξε ξανά το όνομα του Τσάβι, ενώ κάποιοι έγραψαν ότι σε περίπτωση μη νίκης σήμερα, η ομάδα θα συνεχίσει με τον Πιμιέντα, της Μπαρτσελόνα Β. Παράλληλα, ο κόσμος είναι εξαγριωμένος με την πώληση του Αρτούρ στη Γιουβέντους.

Εχει πάντως εξαιρετική παράδοση κόντρα στην Ατλέτικο, καθώς σε 19 ματς στο πρωτάθλημα ανεξαρτήτως έδρας μετράει 14 νίκες και 5 ισοπαλίες.

Η Ατλέτικο προέρχεται από σχετικά εύκολη νίκη, παρά την κακή εμφάνιση, το Σάββατο επί της Αλαβές (2-1). Συμπλήρωσε τέσσερις νίκες στη σειρά και δείχνει σε εξαιρετική κατάσταση μετά την καραντίνα. Η μοναδική απώλεια βαθμών σε αυτά τα πέντε ματς ήταν στο πρώτο χρονικά, στο «Σαν Μαμές» της Αθλέτικ Μπιλμπάο (1-1). Εχει αποκτήσει αποστάσεις ασφαλείας στη μάχη για την πρώτη τετράδα και αν δεν «αυτοκτονήσει», θα αγωνιστεί και την ερχόμενη σεζόν στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Μόλις 5 νίκες σε 15 εκτός έδρας παιχνίδια από την αρχή της σεζόν για τους «ροχιμπλάνκος» (5-8-3). Στα δύο τελευταία πάντως πήρε το τρίποντο (Οσασούνα, Λεβάντε) και ο Ομπλακ κράτησε ανέπαφη την εστία του.

Εντάξει, Μπαρτσελόνα είναι, ανά πάσα στιγμή μπορεί να βγάλει αντίδραση μεγάλης ομάδας και λογικά τη σέβονται οι μπουκ. Ειδικά στο «Καμπ Νόου». Αλλά με την εικόνα που έχουμε μετά το restart και την Ατλέτικο να πηγαίνει από το καλό στο καλύτερο, ο άσος έπρεπε να πληρώνει 2.30, όχι 1.80. Με ρίσκο στο Χ2 (1.95).