Συνδικάτο Οικοδόμων Φαρσάλων: Συνεχίζουμε και δυναμώνουμε την πάλη για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας

Ενώ στα εργοτάξια και τα γιαπιά σε όλη  την Ελλάδα επικρατεί μία εκρηκτική κατάσταση, με ωράρια ξεχειλωμένα,και η ανασφάλιστη εργασία οργιάζει και οι έλεγχοι του ΣΕΠΕ είναι  ανύπαρκτοι η στην καλύτερη  περίπτωση γίνονται τυπικά, με αντίκρισμα όλων αυτών να έχουμε νεκρούς και τραυματίες οικοδόμους  στις κατασκευές τις τελευταίες 2 εβδομάδες.

Την ίδια στιγμή  που αυξάνονται οι άνεργοι οικοδόμοι, που έστω και αυτό το επίδομα των 800 ευρώ δεν έχει δοθεί σε όλους τους οικοδόμους,το μυαλό και η πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ είναι στο πως θα βάλει νέα εμπόδια στην οργανωμένη πάλη.

Ετοιμάζει νομοσχέδιο, ακολουθώντας  πιστά τα  χνάρια της προηγούμενης κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ που έβαζε εμπόδια για την πραγματοποίηση απεργίας, το οποίο θα ορίζει  την αστυνομία ως ανώτατη αρχή που θα αποφασίζει πότε και πώς θα γίνονται οι διαδηλώσεις.  Αυτοί είναι η δημοκρατία τους ,και “η ελευθερία τους” για την οποία κόπτονται οι κυβερνώντες και τα άλλα αστικά κόμματα .Θέλουν να τηρείται σιγή νεκροταφείου μέσα και έξω από τους χώρους εργασίας για να περνάνε ανενόχλητοι δεκάδες  αντεργατικούς νόμους. Μας θέλουν σκυφτούς και υποταγμένους για να κάνουν ότι και όπως  θέλουν οι επιχειρηματικοί όμιλοι τις μπίζνες τους, για να θωρακίσουν και άλλο το σάπιο σύστημα του καπιταλισμού, που γεννάει συνεχώς ανεργία, φτώχεια  και πολέμους. Ο περιορισμός των διαδηλώσεων έχει στόχο να φοβίσει τους εργαζόμενους ,για να μην διεκδικούν ,για να βάλουν ακόμα μια φορά πλάτη ,ώστε να μην έχει “χασούρα” το κεφάλαιο.

Γνωρίζουμε πολύ καλά πως αυτό που φοβούνται είναι η οργανωμένη πάλη των εργαζομένων, ένα μαζικό και δυναμικό Συνδικάτο, για αυτό και παίρνουν τα μέτρα τους. Οι Οικοδόμοι και συνολικότερα το ταξικό κίνημα έχουμε τεράστια πείρα από συγκρούσεις  με το κεφάλαιο και τους πολιτικούς του εκπροσώπους. Δεν κάνουμε βήμα πίσω από όλα όσα κερδήθηκαν με σκληρούς και αιματηρούς  αγώνες.

Συνεχίζουμε και δυναμώνουμε την πάλη για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας.