Συνάντηση Κέλλα με την Ομοσπονδία κτηνοτροφικών συλλόγων Θεσσαλίας

Την ικανοποίησή  τους για τα δεδομένα που έχουν δημιουργήσει στην αγορά γάλακτος οι αυστηροί έλεγχοι για την πάταξη των ελληνοποιήσεων, που προβλέπονται στο πρόσφατο νομοσχέδιο του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, εξέλιξη που ήδη έχει συμβάλει θετικά στην αύξηση της τιμής του αιγοπρόβειου γάλακτος, ενώ ταυτόχρονα εγγυάται την προστασία του καταναλωτικού κοινού, εξέφρασαν στον αν. γραμματέα της Κ.Ο. της ΝΔ, βουλευτή Ν. Λάρισας, κ. Χρήστο Κέλλα, κτηνοτρόφοι της Ομοσπονδίας Κτηνοτροφικών Συλλόγων και Κτηνοτρόφων Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Στη συνάντηση που έλαβε χώρα  στο γραφείο του Λαρισαίου πολιτικού, οι κτηνοτρόφοι ζήτησαν την παρέμβαση του κ. Κέλλα  στην ηγεσία του Υπ.ΑΑΤ, προκειμένου να επιταχυνθούν οι διαδικασίες καταβολής των αποζημιώσεων λόγω μειωμένων πωλήσεων αμνοεριφίων από τον κορονοιό και της απώλειας κεφαλαίου από τον καταρροϊκό πυρετό το 2014.  Εξήγησαν, ακόμη,  τους λόγους για τους οποίους είναι αντίθετοι με την πρόταση του ΣΕΚ να υπάρξει κόφτης της σχετικής με τον κορονοιό αποζημίωσης από 500 ζώα και πάνω και ζήτησαν να τρέξουν τα διαχειριστικά σχέδια βόσκησης και η πληρωμή των ενστάσεων για τη συνδεδεμένη του 2019.

«Αιτήματα λογικά και δίκαια, πόσο μάλιστα όταν στην παρούσα φάση ο κτηνοτροφικός κόσμος βιώνει σοβαρό πρόβλημα ρευστότητας και χρειάζεται άμεση οικονομική τόνωση» σχολίασε ο κ. Κέλλας.

Τέλος,στη συνάντηση τέθηκε  το πάγιο αίτημα των κτηνοτρόφων για την αναθεώρηση του κανονισμού του ΕΛΓΑ και τον διαχωρισμό του σε φυτικό και ζωικό τομέα.

Ο Χρ. Κέλλας

Ο Λαρισαίος  πολιτικός, υπενθύμισε τη δέσμευση του Κυριάκου Μητσοτάκη για λήψη μέτρων, που θα ενισχύσουν εισόδημα των κτηνοτρόφων, ενώ επεσήμανε πως “η συμβολή των κτηνοτρόφων της Ομοσπονδίας Κτηνοτροφικών Συλλόγων και Κτηνοτρόφων Περιφέρειας Θεσσαλίας στην ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας και την αναγέννηση της υπαίθρου είναι αδιαμφισβήτητα μεγάλη”.

Εξέφρασε, ακόμη, τη βεβαιότητα ότι τα αιτήματα των κτηνοτρόφων θα εισακουστούν άμεσα από την ηγεσία του ΥΠΑΑΤ, η οποία απέδειξε και με το πρόσφατο νομοσχέδιο για την εντατικοποίηση των ελέγχων και την αυστηροποίηση των ποινών για τις παράνομες ελληνοποιήσεις, ότι παραμένει σταθερά στο πλευρό τους και στηρίζει το εισόδημά τους.

Παρόντες στη συνάντηση με τον Χρήστο Κέλλα, ήταν ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κτηνοτροφικών Συλλόγων και Κτηνοτρόφων Περιφέρειας Θεσσαλίας κ. Γιάννης Γκουρομπίνος και τα μέλη κκ. Δημήτρης Δόκος, Χρήστος Μπαχτσιβάνος, Γιάννης Μπαρδανίκας, Τάσος Αντωνίου, Γιώργος Μιχαλογιάννης καθώς και ο Δήμαρχος Τυρνάβου κ. Γιάννης Κόκουρας.