Στέλλα Μπίζιου: Απαλλαγή από το τέλος επιτηδεύματος για τους αγρότες

«Τις επόμενες μέρες η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας θα ψηφίσει στη Βουλή την απαλλαγή,των κατά κύριο επάγγελμα αγροτών, από το τέλος επιτηδεύματος των 650 ευρώ για το φορολογικό έτος 2019. Η ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης στηρίζει έμπρακτα τους ανθρώπους της παραγωγής στην προσπάθειά τους να ξεπεράσουν τα προβλήματα που τους δημιούργησε η πανδημία του κορωνοϊού».

Τα παραπάνω δήλωσε η βουλευτής Λάρισας της ΝΔ κα Στέλλα Μπίζιου, σχολιάζοντας την απόφαση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης να προχωρήσει στην απαλλαγή των αγροτών από το τέλος επιτηδεύματος.

Η φορολογική νομοθεσία προβλέπει ότι από το 2019 και μετά οι αγρότες υποχρεούνται στην καταβολή τέλους επιτηδεύματος αλλά ειδικά για φέτος, με απόφαση του Πρωθυπουργού, αναστέλλεται η εφαρμογή του μέτρου.

«Είναι διακηρυγμένη η βούληση της κυβέρνησής μας να καταστήσει τον πρωτογενή τομέα πρωταγωνιστή της ελληνικής οικονομίας. Με στοχευμένες ενέργειες ανακουφίζουμε τους αγρότες από τις επώδυνες συνέπειες του κορωνοιού και ταυτόχρονα δημιουργούμε τις κατάλληλες προϋποθέσεις προς την κατεύθυνση της μακροπρόθεσμης ανάπτυξης του πρωτογενούς τομέα», κατέληξε στη δήλωσή της η Λαρισαία βουλευτής.