Βολτάροντας στο χρόνο και στις γειτονιές των Φαρσάλων

Αφήνοντας πίσω για λίγο τις έννοιες και τις δουλειές της καθημερινότητας, οι Ενεργοί Πολίτες Φαρσάλων ανέλαβαν την πρωτοβουλία να ξεκινήσουν βόλτες προς τις γειτονιάς των Φαρσάλων, ξυπνώντας μνήμες του παρελθόντος και των παιδικών τους χρόνων, μεταλαμπαδεύοντας στις νεότερες γενιές ιστορικά γεγονότα της πόλης. Ο κόσμος που ακολούθησε στην βόλτα αντικατοπτρίζονταν σε όλες τις ηλικίες.

Η διαδρομή ξεκίνησε από τον Απιδανό (Ταμπάκο), και συνεχίστηκε προς την συνοικία του Αγίου Γεωργίου, δίνοντας πληροφορίες για την κάθε μια τοποθεσία ξεχωριστά. Η πρόεδρος των Ενεργών Πολιτών Δέσποινα Πρεκατέ, σε ρόλο ξεναγού και οι πολίτες συμπλήρωναν από κοντά, ιστορικά στοιχεία του παρελθόντος, ανταλλάσσοντας απόψεις κάνοντας περίπατο.

Η βόλτα είχε ως εξής: Εκκίνηση από τον Απιδανό (Ταμπάκος), πλατεία εβδομαδιαίας αγοράς, οδός Ριζιώτη, Β’ Συντάγματος Ιππικού, αρχοντικό Καραπιτσιάνη, πύργος Καραμίχου – Εμιροχώρι, Υπερείδου, Ευριπίδου, Χαριλάου Τρικούπη, Άγιος Γεώργιος, Δευκαλίωνος, Θουκυδίδου, πλατεία 15ης Αυγούστου και επιστροφή πάλι πίσω στον Απιδανό.

Οι Ενεργοί Πολίτες έξω από τον Πύργο Καραμίχου στα Φάρσαλα

“Αυτή τη διαδρομή ακολουθήσαμε, προσπαθώντας να αφουγκραστούμε την ιστορία του κάθε δρόμου, κτιρίου, συνοικίας, ενορίας, πλατείας. Διανθίσαμε τη βόλτα μας με χρήσιμες πληροφορίες για όλα αυτά από παλιές φωτογραφίες, αφηγήσεις, αναμνήσεις. Έτσι, μάθαμε, αναπολήσαμε, συγκινηθήκαμε, ξεθάψαμε..” σημείωσε η πρόεδρος των Ενεργών Πολιτών Δέσπονα Πρεκατέ και ευχαρίστησε όλους τους φίλους του συλλόγου που τους εμπιστεύτηκαν και τους ακολούθησαν καθώς και τους οδηγούς Φαρσάλων που συμμετείχαν στην βόλτα. Ανάλογες βόλτες θα ακολουθήσουν και προς άλλες γειτονιές της πόλης.