Τέλος εποχής για την Olympus: Αποχωρεί από την αγορά των φωτογραφικών μηχανών

Η Olympus, μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες φωτογραφικών μηχανών στον κόσμο, κλείνει το τμήμα της που ασχολείται με τις κάμερες. Το τμήμα θα πωληθεί σε ένα επενδυτικό ταμείο, την Japan Industrial Partners.

Η εταιρεία ανέφερε ότι παρά τις τιτάνιες προσπάθειες, η «αλλαγή αγορά ψηφιακών φωτογραφικών μηχανών» κατέστησε την αγορά μη κερδοφόρα, με αποτέλεσμα να οδηγηθεί σε αυτή την κρίσιμη απόφαση.

Η άφιξη των smartphones, που έχει αλλάξει τελείως το τοπίο της αγοράς αναφορικά με τις κάμερες, ήταν ένας σημαντικός παράγοντας για την συγκεκριμένη απόφαση. Τα τελευταία χρόναι κατέγραφε μόνο απώλειες.

Η ιαπωνική εταιρεία έκανε την πρώτη της κάμερα το 1936. Η Semi-Olympus I διέθετε ένα ακορντεόν αναδιπλούμενο φυσητήρα κάμερας, και κόστιζε όσο ένας μισθός τότε στην Ιαπωνία. Η εταιρεία συνέχισε να αναπτύσσει, κάνοντάς την μία εκ των κορυφαίων του χώρου.

Όπως συνέβη και με το brand name VAIO, η JIP σχεδιάζει να εξορθολογίσει την επιχείρηση και θα συνεχίσει να αναπτύσσει προϊόντα χρησιμοποιώντας τις μάρκες της Olympus OM-D και Zuiko. Το τμήμα απεικόνισης της Olympus, έχει επικεντρωθεί σε mirrorless κάμερες τύπου Micro Four Thirds την τελευταία δεκαετία.

Οι πωλήσεις καμερών έχουν μειωθεί δραματικά – κατά μία εκτίμηση, μειώθηκε κατά 84% μεταξύ 2010 και 2018.

Η εταιρεία αντιμετώπισε επίσης ένα μεγάλο οικονομικό σκάνδαλο που αφορούσε ανώτερα στελέχη το 2011 .

Η Olympus και η JIP σχεδιάζουν να υπογράψουν την οριστική συμφωνία μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί αργότερα το 2020. Οι οικονομικοί όροι της απόκτησης δεν έχουν δημοσιευτεί ακόμα.

(Με πληροφορίες από BBC)

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας για να βλέπετε πρώτοι όλα τα νέα βίντεο!