Κέλλας: «Σημαντικό βήμα της ΕΕ για την ενίσχυση του αγροτικού κόσμου»

«Σε αγρότες και επιχειρήσεις, που έχουν πληγεί από τον κορονοϊό, διατίθενται αδιάθετα κονδύλια του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης μέχρι 7.000 ευρώ για κάθε αγρότη και 50.000 ευρώ για κάθε μικρομεσαία αγροτική επιχείρηση.

Είναι ένα πρώτο – σημαντικό βήμα για την ενίσχυση του αγροτικού κόσμου, μετά από απόφαση της Ειδικής Επιτροπής Γεωργίας και του Ευρωκοινοβουλίου».

Τα παραπάνω ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο αν. Γραμματέας της Κ.Ο. της Ν.Δ., Βουλευτής Ν. Λάρισας, Χρήστος Κέλλας, στην εκπομπή «Επί του Πιεστηρίου» και τον Γιώργο Σιαδήμα, στον τηλεοπτικό σταθμό ΚΟΝΤΡΑ, σχολιάζοντας την επικαιρότητα, προσθέτοντας:

«Το σχέδιο του Κανονισμού προβλέπει μάλιστα τη χρηματοδότηση του συγκεκριμένου μέτρου σε ποσοστό 2% του ΠΑΑ, γεγονός που δικαιώνει τη θέση και τις επιδιώξεις της χώρας μας για τη διάθεση επιπλέον πόρων υπέρ των αγροτών. Το Ευρωκοινοβούλιο αποφάσισε παράλληλα την επέκταση του χρόνου καταβολής της συγκεκριμένης ενίσχυσης μέχρι τον Ιούνιο του 2021».

Να βάλουν «πλάτη» και οι τράπεζες 

Ο Λαρισαίος πολιτικός, ερωτηθείς σχετικά με την επανεκκίνηση της οικονομίας, απάντησε ότι, κατά την αντιμετώπιση της πανδημίας, η Ελληνική Κυβέρνηση πήρε εξαρχής στοχευμένα μέτρα για τη στήριξη των ανέργων, των μικρομεσαίων και όσων επλήγησαν από την κρίση, ενώ τώρα επιχειρεί να διασφαλίσει τη ρευστότητα των επιχειρήσεων μέσω της επιστροφής της προκαταβολής φόρου, του Ταμείου Εγγυοδοσίας και του προγράμματος ΤΕΠΙΧ ΙΙ.

Εντούτοις, ξεκαθάρισε ότι υπάρχουν πολλά και δικαιολογημένα παράπονα από πλευράς των επιχειρήσεων για τους όρους δανειοδότησης από τις τράπεζες, ειδικότερα σε σχέση με την εγγύηση κεφαλαίου και τα υψηλά επιτόκια. Γι’ αυτό, αναφέρθηκε στην ανάγκη σύστασης εποπτικού μηχανισμού, που θα ελέγχει τα πιστωτικά ιδρύματα τόσο για το πώς όσο και για το ποιους δανείζουν.

Αγώνας και ετοιμότητα για την τουριστική περίοδο

Περαιτέρω, αν. Γραμματέας της Κ.Ο. της Ν.Δ., αναφορικά με την προσέλευση τουριστών, υπογράμμισε πως η Κυβέρνηση, με επικεφαλής τον Πρωθυπουργό, δίνει αγώνα για την αναθέρμανση του κλάδου και πως τα συναρμόδια υπουργεία έχουν λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη θωράκιση της υγείας του πληθυσμού.

Ο κ. Τσίπρας γνώριζε…

Ο κ. Κέλλας, ο οποίος συμμετείχε στις εργασίες της προανακριτικής επιτροπής, κληθείς να σχολιάσει τις εξελίξεις σχετικά με την προκαταρκτική εξέταση για τον κ. Παπαγγελόπουλο, σημείωσε:

«Σύμφωνα με τα δεδομένα, που έχουμε στη διάθεσή μας, ο κ. Τσίπρας δεν είναι δυνατόν να μην γνώριζε. Όσον αφορά τους ισχυρισμούς του κ. Παππά, νομίζω ότι ακόμη και ένα πεντάχρονο παιδί δεν θα τους πίστευε.

Δύο υπουργοί της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ συναντιόνταν με έναν επιχειρηματία, στο Μέγαρο Μαξίμου, εκεί όπου είχε το γραφείο του, δηλαδή, ο Πρωθυπουργός, προκειμένου να “κλείσουν” τις δικαστικές υποθέσεις του επιχειρηματία, μιλώντας για “πολλά λεφτά” σε τρίτο πρόσωπο…

Αναρωτιέμαι, τι δουλειά είχαν δύο υπουργοί να ασχολούνται με τέτοια θέματα και γιατί χαρακτήριζαν το Μέγαρο Μαξίμου “μαγαζί”;».

Ακόμη, ο Βουλευτής της Ν.Δ. τόνισε ότι, πέραν της σκοπιμότητας των συγκεκριμένων συνομιλιών, η στοχοποίηση της κ. Μαρέβας Μητσοτάκη, σε συνδυασμό με τις αποκαλύψεις που αφορούν τη μεθόδευση συλλήψεων δημοσιογράφων από πλευράς του ετέρου κυβερνητικού εταίρου, συνιστούν συμπεριφορές που προσβάλλουν τη Δημοκρατία.

Δείτε τα σχετικά αποσπάσματα εδώ: