Παραβιάστηκε λογαριασμός βουλευτή – κλάπηκαν δεκάδες χιλιάδες ευρώ

Την καταγγελία έκανε στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, ο Γιάννης Τραγάκης- Χρησιμοποιήθηκε η υπογραφή του από το Πόθεν Έσχες.

Ο τραπεζικός λογαριασμός βουλευτή παραβιάστηκε, μέσω σκαναρίσματος της υπογραφής του την οποία επιτήδειοι αντέγραψαν. Την βρήκαν στην τελευταία σελίδα της δήλωσης περιουσιακής κατάστασης (Πόθεν Έσχες) που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα του κοινοβουλίου. Το αποτέλεσμα ήταν να κλαπούν δεκάδες χιλιάδες ευρώ.

Στην καταγγελία αυτή προχώρησε σήμερα ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Τραγάκης, μιλώντας στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής. Όπως χαρακτηριστικά είπε ο αρχαιότερος βουλευτής του κοινοβουλίου «η τελευταία σελίδα της κάθε δήλωσης που έχει την υπογραφή μας, τους αριθμούς των τραπεζών και τις καταθέσεις μας, οι καταθέσεις να μένουν δεν έχει σημασία, αλλά, τουλάχιστον, η υπογραφή μας η οποία σκανάρεται εύκολα, έχει παρουσιαστεί το φαινόμενο γι’ αυτό το αναφέρω  συνάδελφος  να έχει απωλέσει αρκετές δεκάδες χιλιάδες από αυτήν την υπόθεση. Επιτήδειοι πήραν χρήματα από τον λογαριασμό του».

Ο βουλευτής ζήτησε να ληφθεί μέριμνα ώστε να μην δημοσιοποιείται η υπογραφή. Θυμίζουμε ότι ο Γιάννης Τραγάκης υπήρξε στο παρελθόν πρόεδρος της Επιτροπής Ελέγχου Περιουσιακής Κατάστασης του κοινοβουλίου.

Αφορμή για την αποκάλυψη του Γιάννη Τραγάκη αποτέλεσε η δήλωση που έκανε ο πρόεδρος της Επιτροπής Θανάσης Μπούρας προκειμένου να δηλώσεις ότι η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας οφείλει να συνεδριάσει για την έκθεση πεπραγμένων της Επιτροπής Οικονομικού Ελέγχου της Βουλής.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τον βουλευτή, το γεγονός έλαβε χώρα το 2006.

Πηγή: news247.gr