Στέλλα Μπίζιου: Αντιμετωπίζουμε αποτελεσματικά το καρκίνωμα της γραφειοκρατίας

«Η ΗΔΙΚΑ, έχει υλοποιήσει την υπηρεσία έκδοσης αποδεικτικού ασφαλιστικής ενημερότητας μη μισθωτού (με προέλευση π. ΟΓΑ, π. ΟΑΕΕ, νομικούς, μηχανικούς, κλπ) με βάση τις προδιαγραφές και τους επιχειρησιακούς κανόνες που θέτει ο ΕΦΚΑ. 

Ειδικότερα σχετικά με τη χορήγηση ασφαλιστικής ενημερότητας σε μη μισθωτούς ασφαλισμένους των πρώην ταμείων ΤΣΜΕΔΕ, ΤΣΑΥ, ΤΑΣ, κλπ., σας ενημερώνουμε ότι από 29.05.2020 η ηλεκτρονική πλατφόρμα διενεργεί αυτόματο έλεγχο και χορηγεί Ασφαλιστική Ενημερότητα σε ασφαλισμένους για τους οποίους έχουν ελεγχθεί οι οφειλές τους στον πρώην φορέα και θεωρούνται ασφαλιστικά ενήμεροι (π.χ. συνταξιούχοι με παρακράτηση οφειλών από τη σύνταξη). Εάν παρόλα αυτά για οποιονδήποτε λόγο δεν έχει διενεργηθεί έλεγχος οφειλών στον πρώην φορέα, τότε ο ασφαλισμένος παραπέμπεται στον ΕΦΚΑ για έλεγχο και, εφόσον δεν οφείλει, του χορηγείται άμεσα Ασφαλιστική Ενημερότητα από τον αρμόδιο υπάλληλο».

Την απάντηση αυτή έλαβε από το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης η βουλευτής Λάρισας της ΝΔ κα Στέλλα Μπίζιου στην αναφορά που είχε καταθέσει με θέμα τις ασφαλιστικές ενημερότητες στις πράξεις μεταβίβασης ακινήτων και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν ασφαλισμένοι των πρώην ταμείων ΤΑΣ, ΤΣΜΕΔΕ, ΤΣΑΥ κλπ,.

Σε δήλωση της η Λαρισαία βουλευτής τονίζει: «Όσα έχουν πραγματοποιηθεί στην Ελλάδα τους τελευταίους μήνες στο πεδίο της ψηφιακής διακυβέρνησης δεν έχουν γίνει όλες τις προηγούμενες δεκαετίες μαζί. Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη και ο αρμόδιος υπουργός κ. Πιερρακάκης με συγκεκριμένο σχέδιο θέτουν, επιτέλους, τις βάσεις για τη νέα ψηφιακή εποχή της χώρας.

Όλοι μας γνωρίζουμε πως ο δρόμος δεν θα είναι εύκολος. Θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε δομικά προβλήματα της Δημόσιας Διοίκησης αλλά και οργανωμένες αντιστάσεις που προκύπτουν στην πορεία. Ωστόσο, είμαστε αποφασισμένοι να γυρίσουμε σελίδα. Ήδη οι Έλληνες πολίτες έχουν αντιληφθεί τη σημαντική πρόοδο που έχει συντελεστεί και η οποία έχει ως βασικό της στόχο να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά το καρκίνωμα της γραφειοκρατίας».