Καιρός: Ισχυρές βροχές σε όλη τη χώρα

Την Τρίτη άστατος θα είναι καιρός με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά, κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά, την Εύβοια, πιθανώς τις Σποράδες και πρόσκαιρα στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου, με εξασθένηση τις βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και στα νότια πελάγη από δυτικές διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ.

Στην Αττική περιμένουμε άστατο καιρός κατά περιόδους νεφελώδης με βροχές και σποραδικές καταιγίδες τοπικά ισχυρές κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, με εξασθένηση το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένεται άστατος καιρός κατά περιόδους νεφελώδης με βροχές και σποραδικές καταιγίδες τοπικά ισχυρές, κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, με εξασθένηση το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 18 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και τη Θράκη ο καιρός θα είναι άστατος κατά περιόδους νεφελώδης με βροχές και σποραδικές καταιγίδες τοπικά ισχυρές κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, με εξασθένηση το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί, εντάσεως 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 28 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, την δυτική Στερεά και την Δυτική Πελοπόννησο ο καιρός προβλέπεται άστατος κατά περιόδους νεφελώδης με βροχές και κυρίως στα ηπειρωτικά σποραδικές καταιγίδες, τοπικά ισχυρές τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, με εξασθένηση το βράδυ. Οι άνεμοι θα είναι δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 και στο Ιόνιο τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 29 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στην Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο άστατος θα είναι ο καιρός κατά περιόδους νεφελώδης με βροχές και σποραδικές καταιγίδες τοπικά ισχυρές στα ηπειρωτικά και την Εύβοια, κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, με εξασθένηση το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και στα νότια δυτικοί έως 5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 16 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη περιμένουμε λίγες νεφώσεις που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα ο καιρός θα είναι άστατος κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, με εξασθένηση το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Πρόγνωση καιρού για 24-06-2020

Την Τετάρτη αναμένονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες αρχικά στη Μακεδονία, τη Θράκη και βαθμιαία στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και την Εύβοια.

Στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, τα φαινόμενα πιθανώς να είναι κατά τόπους ισχυρά.

Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες όπου θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Εξασθένηση των φαινομένων τις βραδινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 και στα νότια πελάγη μέχρι 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα ηπειρωτικά.

Πηγή: ant1news.gr