Διαδραστικά επιδαπέδια παιχνίδια ομορφαίνουν σχολεία των Φαρσάλων

Μία πρωτοπόρα για τα τοπικά δεδομένα πρωτοβουλία ανέλαβαν από κοινού ο Δήμος Φαρσάλων και η Δημοτική Κοινότητα Φαρσάλων σε συνεργασία με τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων των τεσσάρων Δημοτικών Σχολείων της πόλης.

Οι αύλειοι χώροι των σχολείων πλέον κοσμούνται σε σημεία του δαπέδου από καλαίσθητα, πολύχρωμα σχέδιακαι ζωγραφιές, τα οποία όμως ταυτόχρονα, αποτελούν και ευκαιρία για ένα διαδραστικό παιχνίδι για τα παιδιά, αλλά και για έναν μοντέρνο τρόπο εκγύμνασης, σύμφωνα με τις σύγχρονες πρακτικές.

Εξίσου σημαντικό είναι το γεγονός πως για να ολοκληρωθεί η πρωτοβουλία που ξεκίνησε από τη Δημοτική Κοινότητα Φαρσάλων και χρηματοδοτήθηκε από την Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Φαρσάλων, εργάστηκαν δεκάδες εθελοντές, αιρετοί, εκπαιδευτικοί, γονείς κ.α.

Με την ολοκλήρωση των εργασιών ο Δήμαρχος Φαρσάλων κ. Μάκης Εσκίογλου, επισκέφθηκε την Τετάρτη το 1ο Δημοτικό Σχολείο Φαρσάλων, μαζί με τον αντιδήμαρχο και πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου κ. Σταύρο Κουκουλιό και την πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Φαρσάλων κ. Θεοδώρα Πρεκατέ. Εκεί συναντήθηκαν με τον Διευθυντή του Σχολείου κ. Χρήστο Καρρά και την Πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων κ. Μαρία Μπρότσικα.

«Είναι πραγματικά εντυπωσιακό το τι μπορεί να πετύχει κανείς όταν υλοποιεί μία όμορφη ιδέα κινητοποιώντας τις δυνάμεις του εθελοντισμού. Θέλω να συγχαρώ όλους όσους συμμετείχαν σ’ αυτή την προσπάθεια, το αποτέλεσμα της οποίας σήμερα ομορφαίνει τους αύλειους χώρους των Δημοτικών μας Σχολείων και παράλληλα προσφέρει παιχνίδι και εκγύμναση στα παιδιά» δήλωσε ο Δήμαρχος Φαρσάλων κ. Μάκης Εσκίογλου.