Καιρός: τοπικές βροχές και καταιγίδες την Τετάρτη

Την Τετάρτη, στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια θα επικρατήσει άστατος καιρός, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες στα βόρεια πιθανώς να είναι κατά τόπους ισχυρές. Στις υπόλοιπες περιοχές, γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός, με πρόσκαιρους όμβρους ή μεμονωμένες καταιγίδες στα ηπειρωτικά ορεινά, τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις, 4 με 5 μποφόρ, στα νότια τοπικά 6 και βαθμιαία 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση, κυρίως στα βόρεια.

Στην Αττική αναμένεται καιρός γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και υπάρχει πιθανότητα να εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι στα βόρεια. Θα πνέουν δυτικοί άνεμοι, 4 με 5 μποφόρ, από αργά το απόγευμα 6 μπιοφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 19 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένεται άστατος καιρός, κατά περιόδους νεφελώδης, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Εξασθένηση των φαινομένων προβλέπεται από αργά το απόγευμα. Θα πνέουν μεταβλητοί άνεμοι, 3 με 4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 18 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και στην Θράκη αναμένεται καιρός άστος, κατά περιόδους νεφελώδης, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα, που πιθανώς να είναι κατά τόπους ισχυρά, από αργά το απόγευμα βαθμιαία θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Θα πνέουν μεταβλητοί άνεμοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 28 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην δυτική Μακεδονία, 3-4 βαθμούς χαμηλότερα).

Στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά και στην δυτική Πελοπόννησο αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και στα ηπειρωτικά ορεινά κυρίως της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς, τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, με σποραδικές καταιγίδες. Το βράδυ ο καιρός θα βελτιωθεί. Θα πνέουν δυτικοί–βορειοδυτικοί άνεμοι, 3 με 5-6 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 16 έως 30 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην Ήπειρο, 3-4 βαθμούς χαμηλότερα).

Στην Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και στην ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται: στα βόρεια λίγες νεφώσεις, που βαθμιαία θα αυξηθούν και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, θα σημειωθούν τοπικές βροχές και στη Θεσσαλία σποραδικές καταιγίδες, ενώ στα νότια ο καιρός θα είναι αρχικά αίθριος, όμως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως στα ορεινά. Θα πνέουν δυτικοί άνεμοι, 3 με 5 μποφόρ και στα νότια 6 μποφόρ, ενισχυόμενοι από το μεσημέρι σε 4 με 6 και στα νότια έως 7 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 13 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένεται καιρός γενικά αίθριος. Θα πνέουν δυτικοί άνεμοι, 4 με 6-7 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 20 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένεται γενικά αίθριος καιρός με παροδικές νεφώσεις στα βόρεια. Θα πνέουν νότιοι άνεμοι, 4 με 5 μποφόρ, στρεφόμενοι από το μεσημέρι σε δυτικούς-νοτιοδυτικούς, εντάσεως 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός την Πέμπτη

Στην ανατολική Μακεδονία, στην Θράκη και στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου ο καιρός θα είναι άστατος, κατά περιόδους νεφελώδης, με τοπικές βροχές, δε τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες και με σποραδικές καταιγίδες. Στις Κυκλάδες, στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος καιρός. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται λίγες νεφώσεις, που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες τοπικά θα αυξηθούν και στη δυτική Μακεδονία και στα ορεινά της κεντρικής Μακεδονίας, της Ηπείρου και της Θεσσαλίας θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί στα βορειοανατολικά, 3 με 4 μποφόρ. Στην υπόλοιπη χώρα θα πνέουν δυτικοί-βορειοδυτικοί άνεμοι, 3 με 5 μποφόρ, τοπικά στα νότια 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.