Αναβάλλεται ο ανασχηματισμός: Δεν θα τον κάνει τις επόμενες εβδομάδες ο πρωθυπουργός

Σταματάει τα σενάρια για ανασχηματισμό ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Μιλώντας σε στενούς του συνεργάτες, ο Έλληνας πρωθυπουργός ξεκαθάρισε ότι δεν προτίθεται να κάνει ανασχηματισμό μέσα στις επόμενες εβδομάδες.

Ο ισχυρός άνδρας του Μεγάρου Μαξίμου διαβλέποντας τον κίνδυνο να “κολλήσει” η παραγωγή του κυβερνητικού έργου -αν τα στελέχη του έμπαιναν στην λογική να “ράβουν” υπουργικά κοστούμια- σταμάτησε τη σχετική φημολογία. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν πρόκειται να προχωρήσει σε ανασχηματισμό πριν τα μέσα Ιουλίου και πριν δηλαδή κλείσει χρόνο η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

Οι υπουργοί που φεύγουν και οι “αμετακίνητοι” του νέου κυβερνητικού σχήματος
Τα δεδομένα αλλάζουν συνεχώς καθώς μπορεί να έχουν γίνει οι πρώτες βολιδοσκοπήσεις προσώπων για να αναλάβουν χαρτοφυλάκιο, ωστόσο τίποτα δεν πρέπει να θεωρείται “κλειδωμένο”.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες φαίνεται ο Γιάννης Βρούτσης να “πληρώνει” το ζήτημα που είχε προκύψει με τα Κέντρα Επαγγελματικής Κατάρτισης και να απομακρύνεται από το υπουργείο Εργασίας. Την θέση του πιθανότατα θα πάρει ο Στέλιος Πέτσας ο οποίος αναβαθμίζεται και ουσιαστικά επιβραβεύεται από τον πρωθυπουργό για τα όσα πρόσφερε στο επικοινωνιακό τομέα από το πόστο του κυβερνητικού εκπροσώπου.

Στην περίπτωση που επιβεβαιωθεί η παραπάνω πληροφορία, τότε δημιουργείται η πρώτη “καραμπόλα” καθώς μένει κενή η θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου. Τις περισσότερες πιθανότητες για να αναλάβει συγκεντρώνει αυτή την στιγμή η αναπληρώτρια εκπρόσωπος Αριστοτελεία Πελώνη, που η μέχρι τώρα παρουσία της κρίνεται θετική. Αυτό δεν σημαίνει πως στο τραπέζι δεν υπάρχουν ονόματα και από την κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ που συζητούνται έντονα τις τελευταίες ημέρες.

Επίσης πολλά είναι τα σενάρια που κάνουν λόγο περί απομάκρυνσης του Χάρη Θεοχάρη από το υπουργείο Τουρισμού, του Λευτέρη Αυγενάκη από το υφυπουργείο Αθλητισμού, αλλά και του Νότη Μηταράκη από το μεταναστευτικής πολιτικής. Τα τρία κυβερνητικά στελέχη για διαφορετικούς λόγους το καθένα είχαν προκαλέσει τη δυσφορία του Μαξίμου, χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν πρόκειται να δοθεί μια δεύτερη ευκαιρία σε κάποιο από αυτά.

“Κλειδί” το πρόσωπο που θα διαχειριστεί τα 32 δισ.

Μεγάλη συζήτηση γίνεται τις τελευταίες ώρες και για το πρόσωπο που θα αναλάβει να διαχειριστεί τα χρήματα από το ταμείο ανάκαμψης. Το Μαξίμου φέρεται να δίνει μεγάλη βαρύτητα σε αυτό το ζήτημα κάτι που έχει δείξει ο πρωθυπουργός τόσο με τις δηλώσεις του, όσο και με την ενεργοποίηση της επιτροπής “Πισσαρίδη”. Δεν αποκλείεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης να θέλει ένα πρόσωπο να ασχοληθεί μόνο με το συγκεκριμένο ζήτημα.

Στην περίπτωση αυτή, το όνομα που ακούγεται περισσότερο είναι αυτό του Αλέξη Πατέλη, επικεφαλής του οικονομικού γραφείου του πρωθυπουργού ή δεν αποκλείεται να επιλεγεί κάποιο άλλο πρόσωπο από τον χώρο των τεχνοκρατών ή μέλος της επιτροπής Πισσαρίδη. Εάν ισχύσει το παραπάνω σενάριο τότε θα αναλάβει θέση αναπληρωτή υπουργού στο υπουργείο Ανάπτυξης ή Οικονομικών με μοναδική αρμοδιότητα την ορθή διαχείριση των 32 δισ.

Νέα πρόσωπα

Ωστόσο περισσότερες φαίνεται να είναι οι αλλαγές που θα γίνουν στους υφυπουργούς καθώς ενδέχεται να απομακρυνθούν ορισμένοι τεχνοκράτες που συγκέντρωσαν χαμηλή βαθμολογία στην πρόσφατη αξιολόγηση και την θέση τους πιθανότατα θα πάρουν στελέχη της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ.

Όσον αφορά τα νέα πρόσωπα που ακούγεται πως θα ενταχθούν στο κυβερνητικό είναι του Νίκου Χαρδαλιά που χαίρει της εκτίμησης του πρωθυπουργού, ο οποίος τον αναβάθμισε δίνοντας του θέση υφυπουργού, του Θόδωρου Ρουσόπουλου και της Όλγας Κεφαλογιάννη.

Πηγή: thetoc.gr

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας για να βλέπετε πρώτοι όλα τα νέα βίντεο!