Στο επίκεντρο το κλείσιμο της οδού Λαμίας τους καλοκαιρινούς μήνες (vid)

Με μικρή συμμετοχή πραγματοποιήθηκε χθες η συνάντηση που διοργάνωσε ο Εμπορικός Σύλλογος Φαρσάλων, με τους εκπροσώπους επιχειρήσεων της πόλης των Φαρσάλων με μοναδικό θέμα τη συζήτηση και λήψη απόφασης για την πεζοδρόμηση μέρους της οδού Λαμίας, για συγκεκριμένες ώρες και μέρες κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Την συνάντηση προλόγισε ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Φαρσάλων Γιώργος Πιτσάβας και το μέλος του Δ.Σ. και Γενικός Γραμματέας Ιωάννης Τσούλης. Διατυπώθηκαν και καταγράφηκαν από τον εμπορικό, διαφορετικές γνώμες, μεταξύ των επιχειρηματιών, που άλλοι συμφωνούσαν και άλλοι όχι, έχοντας διαφορετικές απόψεις επί αυτού του θέματος.

Από τη συνάντηση προέκυψαν 4 προτάσεις καταστηματαρχών: α) Να κλείσει η οδός Λαμίας  συγκεκριμένες μέρες και ώρες εφόσον υπάρχουν οι απαιτούμενες προδιαγραφές για την ασφάλεια των πολιτών και να υιοθετήσουν την ήπια κυκλοφορία οχημάτων  σε όλους τους δρόμους του κέντρου όπου υπάρχουν επισιτιστικά καταστήματα κατά τις βραδινές ώρες. β) Να κλείσει το κέντρο τις βραδινές ώρες για την ασφάλεια των πολιτών , διότι είναι απαίτηση των πολιτών. γ) Να κλείνει ο δρόμος μετά τις 21:30 , αλλά ο Δήμος να μεριμνήσει για τις θέσεις πάρκινγκ. δ) Να ισχύσει η διακοπή κυκλοφορίας βάσει απόφασης 2019 της Δημοτικής Αρχής.

Επίσης, μετά από γκάλοπ που πραγματοποίησε ο Εμπορικός Επιχειρηματικός Σύλλογος στις επιχειρήσεις της οδού Λαμίας (από Β. Συντάγματος Ιππικού έως Λαρίσης) προ ολίγων ημερών όπου καταγράφηκαν όλες οι απόψεις, από τα 53 καταστήματα της οδού Λαμίας, προέκυψε το εξής: Τα 42 καταστήματα συμφωνούν να γίνει διακοπή κυκλοφορίας της οδού συγκεκριμένες μέρες και ώρες, β) Τα 5 καταστήματα δεν έχουν πρόβλημα με οποιαδήποτε  απόφαση, γ) τα 6 καταστήματα δεν επιθυμούν τη διακοπή κυκλοφορίας.

Όλες οι προτάσεις καταγράφηκαν και αναμένεται να αποδοθούν ως εισήγηση στο δήμο Φαρσάλων, που το έχει συμπεριλάβει ως θέμα προς ψήφιση την ερχόμενη Πέμπτη 18 Ιουνίου, συνεδρίαση η οποία θα πραγματοποιηθεί με τηλεδιάσκεψη.

Στην συνεδρίαση επίσης συμμετείχε και το υπόλοιπο Δ.Σ.του Εμπορικού: Αθανασία Παναγιώτου (Α’ Αντιπρόεδρος), Ηλίας Γιαννολόπουλος (Β’ Αντιπρόεδρος), Γεωργία Μπελιώκα (Ταμίας), Αικατερίνη Αργυράκη (Αναπ. Ταμίας), Θεόδωρος Χατζημήτρος (Αν. Γραμματέας), από πλευράς δήμου Φαρσάλων η διευθ. προγραμματισμού Παρασκευή Μπαλαμπάνη, ο τοπικός σύμβουλος της κοινότητας Φαρσάλων Θανάσης Γεροβασίλης καθώς και επιχειρηματίες της πόλης.

Δείτε το βίντεο