Καιρός: τοπικές μπόρες και σποραδικές καταιγίδες την Τρίτη

Που και πότε θα είναι εντονότερα τα φαινόμενα. Πως θα κινηθεί ο υδράργυρος. Πόσο ισχυροί θα πνέουν οι άνεμοι. Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή.

Για την Τρίτη, προβλέπονται στα βόρεια τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κυρίως από τις μεσημβρινές ώρες. Τα φαινόμενα στην κεντρική Μακεδονία πιθανώς να είναι κατά τόπους έντονα. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός, με τοπικούς όμβρους και μεμονωμένες καταιγίδες στα ηπειρωτικά, κυρίως στα ορεινά, τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Η ορατότητα στα δυτικά ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από δυτικές διευθύνσεις, 4 με 6 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν νοτιάδες, 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα δυτικά και τα βόρεια.

Στην Αττική αναμένεται καιρός γενικά αίθριος, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Θα πνέουν δυτικοί άνεμοι, 3 με 5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 19 έως 32 βαθμούς Κελσίου. 

Στην Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις, που γρήγορα θα αυξηθούν και από τις μεσημβρινές ώρες, θα εκδηλωθούν βροχές και σποραδικές καταιγίδες, πιθανώς πρόσκαιρα κατά τόπους ισχυρές. Θα πνέουν μεταβλητοί άνεμοι, 3 με 4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 19 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Στην ανατολική Μακεδονία και στην Θράκη αναμένεται λίγες νεφώσεις, που βαθμιαία θα αυξηθούν και κυρίως από τις μεσημβρινές ώρες, θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα στην κεντρική Μακεδονία πιθανώς να είναι κατά τόπους έντονα. Θα πνέουν μεταβλητοί άνεμοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 30 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην δυτική Μακεδονία, 3-4 βαθμούς χαμηλότερα).

Στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά και στην δυτική Πελοπόννησο αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Πρόσκαιρες νεφώσεις θα αναπτυχθούν τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά, με τοπικούς όμβρους και στα ορεινά της Ηπείρου και της Στερεάς μεμονωμένες καταιγίδες. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη. Θα πνέουν δυτικοί–βορειοδυτικοί άνεμοι, 3 με 5-6 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 15 έως 30 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην Ήπειρο, 3-4 βαθμούς χαμηλότερα).

Στην Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά και στην Εύβοια αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, όμως, από το μεσημέρι θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα εκδηλωθούν σποραδικοί όμβροι και στη Θεσσαλία μεμονωμένες καταιγίδες. Στην ανατολική Πελοπόννησο ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ορεινά. Θα πνέουν δυτικοί άνεμοι, 3 με 5 μποφόρ, στα κεντρικά και νότια πρόσκαιρα 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 16 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένεται καιρός γενικά αίθριος. Θα πνέουν δυτικοί-νοτιοδυτικοί άνεμοι, 3 με 5-6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 19 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένεται γενικά αίθριος καιρός με παροδικές νεφώσεις από το μεσημέρι στα βόρεια. Θα πνέουν νότιοι άνεμοι, 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός την Τετάρτη

Στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια αναμένεται άστατος καιρός, κατά περιόδους νεφελώδης, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε και θα εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες στα ηπειρωτικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις στα δυτικά, κεντρικά και νότια, με ένταση 4 με 6 μποφόρ, στα νότια τοπικά 7 μποφόρ, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές θα πνέουν νοτιάδες, 3 με 4 μποφόρ, που βαθμιαία θα γίνουν μεταβλητοί. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.