Εναλλακτικοί τρόποι για να χρησιμοποιήσετε το αλουμινόχαρτο!

Ένα από τα πιο χρήσιμα εργαλεία της κουζίνας είναι το αλουμινόχαρτο. Ανθεκτικό, πυρίμαχο, ασφαλές και πολυμορφικό, πέρα από τις συνηθισμένες, διαθέτει καταπληκτικές χρήσεις που ούτε φαντάζεστε!

Το αλουμινόχαρτο, δικαίως, κατέχει μια πολύ σημαντική θέση στην κουζίνα. Αποτελεί μιας πρώτης τάξης λύση σε ό,τι αφορά τη διατήρηση των τροφών και τη συντήρησή τους εκτός και εντός ψυγείου για μεγάλο χρονικό διάστημα. Τα λεπτά φύλλα του αλουμινόχαρτου μπορούν να προσφέρουν λύσεις ακόμα και στο μαγείρεμα, μιας και η ιδιότητά του να παρουσιάζει μεγάλη αντοχή στις υψηλές θερμοκρασίες το καθιστά ένα καλό πυρίμαχο υλικό για τα καυτά σκεύη και το φούρνο. Η συγκεκριμένη ιδιότητα της ισοθερμικής διατήρησης στο ζεστό αλλά και στο κρύο αλλά και η δυνατότητα στεγανοποίησης και δυνατής επικάλυψης έχουν καταστήσει το αλουμινόχαρτο αναπόσπαστο κομμάτι του νοικοκυριού. Από την άλλη, η μη τοξικότητα του υλικού κάνει ασφαλή τη χρήση του από όλους και για όλους.

Τα παραπάνω, όπως άλλωστε και τα πολλά κέρδη που μπορεί να εξασφαλίσει κάποιος που μπορεί να εξασφαλίσει κάποιος παίζοντας στo καζίνο της Novibet, είναι λίγο έως πολύ γνωστά. Αυτό που ενδεχομένως είναι λιγότερο γνωστό είναι πως το αλουμινόχαρτο αποτελεί οικιακό πολυεργαλείο έχοντας και κάποιες ακόμα, λιγότερο συνηθισμένες έως και αναπάντεχες, χρήσεις.

  • Το αλουμινόχαρτο αποτελεί αγώγιμο υλικό για τον ηλεκτρισμό και αυτό μπορείτε να το εκμεταλλευτείτε θαυμάσια κάθε φορά που έχετε μια συσκευή με αδύναμες μπαταρίες. Αν τοποθετήσετε ένα κομμάτι αλουμινόχαρτου μεταξύ των επαφών και της μπαταρίας, θα έχετε ενισχύσει τη δύναμή τους!
  • Για όσους ταλαιπωρούνται με το σιδέρωμα, το αλουμινόχαρτο υπόσχεται πιο ξεκούραστες μέρες. Αν βάλετε ένα φύλλο αλουμινόχαρτου ανάμεσα στη σιδερώστρα και το ρούχο θα έχετε σιδερώσει ταυτόχρονα και τις δύο πλευρές με ένα πέρασμα. Δεν πρόκειται, φυσικά, για κάτι μαγικό αλλά για απλή αντανάκλαση της θερμότητας και στις δύο μεριές του ρούχου.
  • Η δυνατότητά του να εγκλωβίζει τη θερμότητα και να τη διατηρεί, κάνει το αλουμινόχαρτο μια απροσδόκητη εναλλακτική λύση στην απάλυνση του μυικού πόνου. Θα αντιληφθείτε τη συγκεκριμένη ιδιότητα αν απλώσετε ένα κομμάτι αλουμινοχαρτο πάνω στην πάσχουσα περιοχή και το στερεώσετε με έναν επίδεσμο. Η τακτική επανάληψη της συγκεκριμένης σπιτικής θεραπείας θα σας εκπλήξει με την αποτελεσματικότητά της!
  • Αν τα στομωμένα μαχαίρια και ψαλίδια σάς απογοητεύουν συχνά γιατί δεν είναι κοφτερά, τότε διπλώστε στα τρία ή στα τέσσερα ένα κομμάτι αλουμινόχαρτου. Η επιφάνεια του υλικού είναι τέτοια που όσες περισσότερες φορές επιχειρήσετε να την κόψετε με τη στομωμένη λεπίδα τόσο πιο κοφτερή θα παρατηρήσετε ότι γίνεται. Αλουμινόχαρτο και για το τρόχισμα, λοιπόν!
  • Ζηλεύετε όλες τις περίτεχνες κατασκευές και τα κομψά σχέδια που φτιάχνουν οι ζαχαροπλάστες; Αναρωτιέστε πόσα χρήματα χρειάζεται για να ξοδέψετε ώστε να αποκτήσετε όλα αυτά τα χαριτωμένα (αλλά ασύμφορα οικονομικά) κουπάτ, φόρμες και καλούπια; Αναζητήστε βοήθεια σε ποιον άλλον, στο πιστό σας αλουμινόχαρτο! Μπορείτε να του δώσετε ό,τι σχήμα φανταστείτε, χωρίς να φοβάστε μήπως σπάσει από το τεστ της δυνατής θερμοκρασίας μιας και το αλουμινόχαρτο είναι εξαιρετικά πυρίμαχο! Φροντίστε, λοιπόν, να διπλώσετε πολύ καλά τις άκρες ώστε να παραμείνει η φόρμα σκληρή και ξεδιπλώστε το ταλέντο σας σε ζαχαροπλαστική και μαγειρική!
  • Καλούπι για να φτιάξετε τάρτες

Αν θέλετε να φτιάξετε τάρτες σε διάφορα μεγέθη, όπως αστέρια, καρδιές, μπάλες του ράγκμπι ή οποιαδήποτε ιδέα σας έρθει στο μυαλό, και δε θέλετε να ξοδέψετε χρήματα σε καλούπια, τότε δοκιμάστε να φτιάξετε ένα από αλουμινόχαρτο.Βεβαιωθείτε πως διπλώνετε τα φύλλα ώστε να γίνει πιο σφιχτό. Επειδή είναι πολύ καλός αγωγός της θερμότητας η τάρτα σας θα βγει άψογη στο σχήμα που θέλετε.

  • Σφραγίστε τις τσάντες

Ίσως να θέλετε να σφραγίσετε μια τσάντα για να διατηρήσετε λίγο φαγητό και έχετε μόνο συνηθισμένες τσάντες. Μην ανησυχείτε, μπορείτε να φτιάξετε μια αεροστεγή τσάντα από αλουμινόχαρτο.

Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να τοποθετήσετε αλουμινόχαρτο στο σημείο που θέλετε να σφραγίσετε και περάστε ένα σίδερο από πάνω του. Σε λίγα δευτερόλεπτα θα έχετε στα χέρια σας μια χειροποίητη τσάντα που σφραγίζει.

Πώς σας φαίνονται τα παραπάνω πράγματα που γίνονται με το αλουμινόχαρτο; Μια μέρα, εκεί που δε το περιμένετε, μπορεί να σας βγάλει από μια δύσκολη θέση!