Καιρός: Παροδικές νεφώσεις και τοπικές μπόρες το Σάββατο

Πού θα είναι εντονότερα τα φαινόμενα. Πώς θα κινηθεί ο υδράργυρος. Πόσο ισχυροί θα πνέουν οι άνεμοι. Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή.

Για το Σάββατο, προβλέπονται τοπικοί όμβροι ή πρόσκαιρες καταιγίδες, κυρίως το μεσημέρι-απόγευμα, στην ανατολική Μακεδονία, στην Θράκη και στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά και με  τοπικούς όμβρους ή μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά, τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί-βορειοδυτικοί, 3 με 5 μποφόρ, στα δυτικά και νότια πελάγη τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Στην Αττική αναμένεται καιρός γενικά αίθριος, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Θα πνέουν δυτικοί-βορειοδυτικοί άνεμοι, 3 με 5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 18 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις, που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αυξηθούν και στα γύρω ορεινά θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι. Θα πνέουν δυτικοί-βορειοδυτικοί άνεμοι, 3 με 4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 17 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Στην ανατολική Μακεδονία και στην Θράκη αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικούς όμβρους και σποραδικές καταιγίδες, κυρίως τις απογευματινές ώρες και βελτίωση το βράδυ. Στις υπόλοιπες περιοχές της Μακεδονίας αναμένεται γενικά αίθριος καιρός και μόνο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις και στα ορεινά θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι. Θα πνέουν δυτικοί-βορειοδυτικοί άνεμοι, 3 με 5 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν νοτιοδυτικοί άνεμοι, με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 32 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην δυτική Μακεδονία, 3-4 βαθμούς χαμηλότερα).

Στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά και στην δυτική Πελοπόννησο αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις. Θα πνέουν δυτικοί–βορειοδυτικοί άνεμοι, 4 με 6 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 14 έως 29 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην Ήπειρο, 3-4 βαθμούς χαμηλότερα).

Στην Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και στην ανατολική Πελοπόννησο αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά, με τοπικούς όμβρους στα ορεινά της Θεσσαλίας και της ανατολικής Στερεάς. Θα πνέουν δυτικοί άνεμοι, 3 με 5 μποφόρ, στα κεντρικά και νότια 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 16 έως 33 βαθμούς Κελσίου. 

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένεται καιρός γενικά αίθριος. Θα πνέουν δυτικοί άνεμοι, 3 με 5 μποφόρ, στην δυτική Κρήτη τοπικά 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 18 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένεται γενικά αίθριος καιρός με παροδικές νεφώσεις το απόγευμα. Στα βόρεια θα αναπτυχθούν νεφώσεις, παροδικά αυξημένες με τοπικούς όμβρους ή μεμονωμένες καταιγίδες τις απογευματινές ώρες και βελτίωση το βράδυ. Θα πνέουν δυτικοί άνεμοι, 3 με 4-5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός την Κυριακή

Γενικά αίθριος θα είναι την Κυριακή ο καιρός, με παροδικές νεφώσεις στα βορειοανατολικά ηπειρωτικά, όπου τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα εκδηλωθούν, κυρίως στα ορεινά, τοπικοί όμβροι και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιάδες στα βορειοανατολικά, 3 με 4 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές θα πνέουν δυτικοί-βορειοδυτικοί, 4 με 6 μποφόρ, στα νότια τοπικά έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο.