Cotton Farsala: Δίνουν ποιότητα στο βαμβάκι – Προστατεύουν το περιβάλλον

Με το βλέμμα στις ανάγκες του σήμερα και τις επιταγές του αύριο, δύο ισχυρά στο χώρο τους cotton brands, ενώνουν τις δυνάμεις τους με δράσεις που ξεχωρίζουν και αποσκοπούν τόσο στην περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση των παραγωγών, όσο και στην ποιοτική ανάδειξη του ελληνικού βαμβακιού.

Ποιότητα και Περιβάλλον (μέρος πρώτο). Ενεργή υποστήριξη του προγράμματος συλλογής κενών συσκευασίας φυτοπροστατευτικών προϊόντων, που διοργανώθηκε στις 10/6, στο χώρο της σκεπαστής λαϊκής αγοράς Φαρσάλων, από το Δήμο Φαρσάλων και επιστημονικούς φορείς. Συμμετείχε το σύνολο των παραγωγών της Οργάνωσης, καλύπτοντας σχεδόν το 90% των συλλεχθέντων κενών συσκευασιών. Η προεργασία βέβαια είχε ξεκινήσει πολλές ημέρες πριν, με συνεχείς ενημερώσεις των μελών, που έγιναν σε συνεργασία με την εταιρία ΑΕΙΦΟΡΙΚΗ, τεχνικό σύμβουλο του προγράμματος CSF για την περιοχή μας.

Ποιότητα και Πιστοποίηση. Συνεργασία της Οργάνωσης Bαμβακοπαραγωγών “Cotton Farsala” με τη ΒΙΟΛΑΡ Α.Ε για εφαρμογη και πιστοποίηση των ακολουθούμενων γεωργικών πρακτικών και του τελικού προϊόντος σύμφωνα με:

  • το πρωτόκολλο CSF BASF – Πιστοποίηση FiberMax με Βιώσιμες Γεωργικές Πρακτικές και 
  • το  Εθνικό πρότυπο AGRO2

Ποιότητα και Τελικό Προϊόν. Η προσπάθεια φιλοδοξεί να προσδώσει περαιτέρω προστιθέμενη αξία στο παραγόμενο φαρσαλινό βαμβάκι – ίνα – νήμα, να αναδείξει την παραγωγή ενός επώνυμου, ανώτερου ποιοτικά προϊόντος, το οποίο παράγεται αποκλειστικά από πιστοποιημένο βαμβάκι, με γνώμονα τη δημιουργία προστιθέμενης αξίας σε όλη την παραγωγική αλυσίδα βαμβακιού, από την παραγωγή και επεξεργασία μέχρι τη διάθεση και προώθηση επώνυμων και ποιοτικών προϊόντων στις πλέον απαιτητικές αγορές.

*Μέλη της Οργάνωσης Βαμβακοπαραγωγών “Cotton Farsala”,  που συμμετείχαν στο πρόγραμμα συλλογής και αξιοποίησης κενών πλαστικών συσκευασιών φυτοπροστατευτικών προϊόντων του Δήμου Φαρσάλων.

*Ο Πρόεδρος και μέλη της Οργάνωσης Βαμβακοπαραγωγών “Cotton Farsala”, που συμμετείχαν στο πρόγραμμα συλλογής και αξιοποίησης κενών πλαστικών συσκευασιών φυτοπροστατευτικών προϊόντων του Δήμου Φαρσάλων, με παρουσία του τοπικού στελέχους της ΑΕΙΦΟΡΙΚΗ Α.Ε. και της BASF ABEE, καθώς και του Δ/ντη Αγροτικής Οικονομίας ΠΕ Λάρισας.