Σε πλήρη ετοιμότητα ο Δήμος Φαρσάλων για την ομαλή διεξαγωγή των Πανελλαδικών Εξετάσεων

Τον ύψιστο βαθμό ετοιμότητας του εξεταστικού κέντρου στο 2ο Ενιαίο Λύκειο Φαρσάλων ενόψει της έναρξης των Πανελλαδικών Εξετάσεων την ερχόμενη Δευτέρα, είχε την ευκαιρία να διαπιστώσει διά ζώσης την Παρασκευή, ο Δήμαρχος Φαρσάλων κ. Μάκης Εσκίογλου.

Ο κ. Εσκίογλου μαζί με την αντιδήμαρχο κ. Σοφία Χατζηπλή και τον πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου κ. Δημήτρη Γούσια, είδαν από κοντά τις εγκαταστάσεις και συζήτησαν με το εκπαιδευτικό προσωπικό.

Επ’ αφορμή των ειδικών συνθηκών λόγω της πανδημίας, ο Δήμος Φαρσάλων φρόντισε ώστε να υπάρχουν όλα τα απαιτούμενα, όπως καθαριστικά και αντισηπτικά, γραφική ύλη, ενώ την τελευταία εβδομάδα δόθηκαν για τις ανάγκες των Πανελλαδικών και δύο νέα υπερσύγχρονα φωτοτυπικά μηχανήματα.

Τα στελέχη του Δήμου Φαρσάλων συναντήθηκαν με τους διευθυντές του 2ου Λυκείου και Γυμνασίου κ.κ. Κουτσοδόντη και Νταφούλη αντίστοιχα, τους δύο Συλλόγους Καθηγητών, αλλά και την επιτροπή των Πανελληνίων Εξετάσεων. Πέραν των θεμάτων που άπτονται της εύρυθμης διεξαγωγής των εξετάσεων, έγινε μία εφ’ όλης της ύλης συζήτηση για τη λειτουργία των σχολικών συγκροτημάτων της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στην περιοχή.

Επιπρόσθετα, λόγω του ότι βάσει της κείμενης νομοθεσίας απαγορεύεται η λειτουργία των κυλικείων, με απόφαση του Δημάρχου Φαρσάλων θα παρέχονται καθ’ όλη τη διάρκεια της εξεταστικής περιόδου, νερό και χυμοί στους μαθητές.

Μετά το πέρας της επίσκεψης, ο Δήμαρχος Φαρσάλων κ. Μάκης Εσκίογλου τόνισε μεταξύ άλλων πως «είχαμε την ευκαιρία σήμερα να διαπιστώσουμε από κοντά τον υψηλό βαθμό ετοιμότητας του εξεταστικού κέντρου των Πανελλαδικών Εξετάσεων για την επαρχία Φαρσάλων και παράλληλα να συζητήσουμε με ανοιχτή ατζέντα με τους εκπαιδευτικούς. Από την πλευρά μας ως Δήμος Φαρσάλων, έχουμε πράξει το μέγιστο δυνατό και θα βρισκόμαστε στο πλευρό μαθητών και καθηγητών για ότι άλλο χρειαστεί. Οι φετινές εξετάσεις θα διεξαχθούν σε ειδικές συνθήκες και γι’ αυτό οφείλουμε άπαντες να υπερβούμε εαυτούς ώστε τα παιδιά να δώσουν τον καλύτερο δυνατό εαυτό τους, σ’ αυτή την κρίσιμη για τη ζωή τους στιγμή. Καλή επιτυχία σε όλες τις μαθήτριες και όλους τους μαθητές από Δευτέρα!»