Προχωρά το έργο στη “Βλαχόστρατα”

Προχωρά το έργο για την βελτίωση της αγροτικής οδού στην θέση «Βλαχόστρατα», στον δήμο Φαρσάλων, που αναμένεται να ενώσει με ασφαλτόστρωση τμήμα αγροτικής οδού μήκους 7,5 χιλιομέτρων, μεταξύ των οικισμών των Χαλκιάδων με του Άνω Δασολόφου, απόσταση που για τη διανύσεις σήμερα θα πρέπει να πραγματοποιήσεις την διπλάσια απόσταση και χρόνο. Το τελευταίο διάστημα το έργο είχε σταματήσει λόγω αρχαιολογικών ευρημάτων σε ορισμένα τμήματα, που όμως δεν θα αναστείλουν τις εργασίες.

H αγροτική οδός είχε διανοιχθεί το έτος 1964, όταν ολοκληρώθηκαν τα έργα αναδασμού της Κοινότητας Σκοτούσσας Φαρσάλων, βρίσκεται ανατολικά του οικισμού Χαλκιάδων με σημείο έναρξης το σημείο διασταύρωσης με την παλαιά εθνική οδό Φαρσάλων – Λάρισας και καταλήγει στον οικισμό Άνω Δασολόφος.

Διατρέχει τα αγροτεμάχια την Κτηματικών Περιφερειών Χαλκιάδων, Βαμβακούς, Σιτοχώρου, Δασολόφου και Σκοτούσσας και ενώνεται με τις εγκάρσιες αγροτικές οδούς των οικισμών, εξασφαλίζοντας τη μεταξύ τους οδική σύνδεση, την προσπέλαση και την προσβασιμότητα του πληθυσμού της περιοχής, από και προς στις αγροτικές τους ιδιοκτησίες, αλλά και την οδική σύνδεση των οικισμών Χαλκιάδων – Δασολόφου, της Δημοτικής Ενότητας Πολυδάμαντα του Δήμου Φαρσάλων, συνολικού μήκους περί τα 7.500 μέτρα (7,5 χλμ).

Η σύμβαση για την εκτέλεση του έργου υπογράφτηκε το περασμένο καλοκαίρι, από την προηγούμενη δημοτική αρχή, συνεχίζεται από την παρούσα αρχή, και χρηματοδοτείται από πόρους του προγράμματος ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ Ι, όπου το συμφωνητικό εκτέλεσης του έργου ανέρχεται σε 448.941,94 ευρώ πλέον Φ.Π.Α. έχοντας λάβει έκπτωση 57,18% επί του συνολικού προϋπολογισμού του έργου. 

*Στη φωτογραφία διακρίνονται οι Χαλκιάδες και η σύνδεση με την παλαιά εθνική οδό Φαρσάλων – Λάρισας.

Πηγή: Εφημερίδα Ελευθερία