Ζωγραφίζοντας παιχνίδια στα προαύλια δημοτικών σχολείων των Φαρσάλων

Μια έξυπνη και πρωτότυπη δράση, αναμένεται να πάρει σάρκα και οστά, το ερχόμενο Σάββατο 13 Ιουνίου, από την Κοινότητα Φαρσάλων, σε συνεργασία με συλλόγους γονέων και κηδεμόνων και τους δασκάλους στους εξωτερικούς χώρους των δημοτικών της πόλης, όπου όλοι μαζί θα βάλουν ένα “χεράκι” ζωγραφίζοντας στα προαύλια των σχολείων, δημιουργώντας περισσότερους χώρους για ένα ασφαλές παιχνίδι.

Συγκεκριμένα, πρόκειται να δημιουργηθούν μεγάλες ζωγραφιές με διαδραστικά παιχνίδια στους αύλειους χώρους των δημοτικών σχολείων των Φαρσάλων, έτσι ώστε οι μαθητές να περνούν, δημιουργικά τα διαλείμματα τους – και όχι μόνο – παίζοντας πάνω σε αυτά.

Προηγήθηκε συνάντηση στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου Φαρσάλων, μεταξύ της προέδρου της Κοινότητας Φαρσάλων Θεοδώρας Πρεκατέ, των τοπικών συμβούλων Κων/νου Βαρακλιώτη,  Θ. Γεροβασίλη και Φ. Πιτσιάβα, εκπροσώπων συλλόγων γονέων από τα σχολεία, ενώ το παρών έδωσε επίσης και ο αντιδήμαρχος περιβάλλοντος και πρόεδρος της πρωτοβάθμιας σχολικής επιτροπής Σταύρος Κουκουλιός, ώστε να καταγραφούν όλες οι απόψεις και ιδέες, για την εκτέλεση της δράσης στα δημοτικά της πόλης. Η δράση θα γίνει εθελοντικά από τους συλλόγους γονέων σε συνεργασία με την Κοινότητα Φαρσάλων ταυτόχρονα σε όλα τα δημοτικά σχολεία.

H Πρόεδρος της κοινότητας Φαρσάλων Θεοδώρα Πρεκατέ δήλωσε στην “Ε” τα εξής: “Τα παιδιά είναι το μέλλον μας. Το σχολείο πρέπει να είναι το ομορφότερο μέρος κάθε πόλης ή χωριού. Σκεφτήκαμε ότι θα πρέπει να ομορφύνουμε και να δώσουμε χρώμα στα σχολεία μας. Ειδικά, λόγω του Covid-19, τα σχολεία έχουν περισσότερο ανάγκη να βρουν ένα ασφαλές παιχνίδι για τις ελεύθερες ώρες των παιδιών και θα μπορούν να παίζουν τηρώντας τις αποστάσεις ασφαλείας. Ευχαριστούμε πολύ, τον δήμαρχο κ. Μάκη Εσκίογλου και τον κ. Σταύρο Κουκουλιό που είναι πρόεδρος της πρωτοβάθμιας σχολικής επιτροπής και μας έδωσε τα χρήματα που θα χρειαστούμε για να γίνει η συγκεκριμένη εθελοντική δράση. Ευχαριστούμε τους συλλόγους γονέων που εθελοντικά θα κατασκευάσουν σε συνεργασία με τα μέλη της Κοινότητας Φαρσάλων τα διαδραστικά παιχνίδια στο πάτωμα”.