Γεωργιάδης: Τοπικά «lockdown» σε περιοχές με πολύ μεγάλη έξαρση κρουσμάτων

Τοπικά «lockdown» θα μπορούσαν να γίνουν όπου υπάρχει πολύ μεγάλη έξαρση κρουσμάτων, είπε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης σε συνέντευξή του το πρωί της Τρίτης στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA ενώ λίγο πριν είχε αναφέρει: «Εκείνο που κοιτάμε είναι να υπάρχει γρήγορη ιχνηλάτηση των κρουσμάτων, απομόνωση των περιοχών όπου υπάρχει έξαρση, και να καταγράφουμε όσο γίνεται περισσότερο τους τουρίστες».
Απαντώντας σε ερώτημα για την ανησυχία που υπάρχει σχετικά με τη διασπορά του ιού μετά τα νέα κρούσματα και το ενδεχόμενο να γυρίσουμε πίσω σε κατάσταση καραντίνας υπουργός είπε: «Δεν μπορούμε να μην ανοίξουμε την οικονομία μας γιατί αλλιώς θα καταστραφούμε. Δεν υπάρχει αυτή η εναλλακτική. Το θέμα είναι αν μπορούμε να το κάνουμε με ένα τρόπο λελογισμένο που θα μειώνει το ρίσκο και θα μειώνει την ταχύτητα εξάπλωσης του ιού».

Για τα φαινόμενα συνωστισμού σε μπαρ και παραλίες τόνισε πως «δεν μπορεί να περιμένουμε ξαφνικά ένας ολόκληρος λαός να αλλάξει τις συνήθειές του και να γίνουν οι άνθρωποι ρομπότ». «Εκείνο που κοιτάμε είναι να υπάρχει γρήγορη ιχνηλάτηση των κρουσμάτων, απομόνωση των περιοχών όπου υπάρχει έξαρση, και να καταγράφουμε όσο

γίνεται περισσότερο τους τουρίστες» είπε-ενώ συμπλήρωσε πως τοπικά «lockdown» θα μπορούσαν να γίνουν όπου υπάρχει πολύ μεγάλη έξαρση κρουσμάτων.

Υπενθυμίζεται πως τη Δευτέρα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, δήλωσε στον ΣΚΑΪ πως υπάρχει σχέδιο για τοπικό lockdown σε περίπτωση αυξημένων κρουσμάτων κορονοϊού σε κάποια δομή, σχολείο ή και ολόκληρες γεωγραφικές περιοχές όπως ολόκληρους νομούς ή νησιά.

(με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)