Καιρός: ζέστη, σκόνη και τοπικές βροχές την Παρασκευή

Για την Παρασκευή, προβλέπονται αραιές νεφώσεις και άνοδος της θερμοκρασίας. Από το βράδυ θα σημειωθούν τοπικές βροχές στα βορειοδυτικά. Ευνοείται η μεταφορά σκόνης από την Αφρική στα δυτικά και τα νότια. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι-νοτιοανατολικοί, στα πελάγη 7 και από το μεσημέρι στο Ιόνιο τοπικά 8 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένεται αρχικά αίθριος καιρός. Από το απόγευμα θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις, που το βράδυ θα πυκνώσουν. Θα πνέουν άνεμοι νοτιοδυτικοί, 3 με 5 μποφόρ, που από το μεσημέρι θα στραφούν σε νοτιοανατολικούς, 5 με 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 16 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένονται αραιές νεφώσεις, που από το βράδυ θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Θα πνέουν ασθενείς άνεμοι, από το μεσημέρι νοτιοανατολικοί, 4 με 5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 13 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Στην δυτική και κεντρική Μακεδονία Θα εκδηλωθούν αραιές νεφώσεις, που από το απόγευμα θα πυκνώσουν και από το βράδυ θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Στις υπόλοιπες περιοχές της Μακεδονίας και στην Θράκη αναμένεται αρχικά αίθριος καιρός, με αραιές νεφώσεις από το απόγευμα. Θα πνέουν άνεμοι από νότιες διευθύνσεις, 4 με 5 μποφόρ, βαθμιαία στα θαλάσσια τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 28 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην δυτική Μακεδονία, 2-4 βαθμούς χαμηλότερα).

Στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά και στην δυτική Πελοπόννησο αναμένονται αραιές νεφώσεις, που γρήγορα θα πυκνώσουν και από το απόγευμα θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στο Ιόνιο από αργά το βράδυ. Θα πνέουν άνεμοι από νοτιοανατολικές διευθύνσεις, 4 με 6 μποφόρ, από το μεσημέρι 5 με 7 μποφόρ, στο Ιόνιο τοπικά 8 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 12 έως 29 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην Ήπειρο, 2-3 βαθμούς χαμηλότερα).

Στην Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και στην ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται αραιές νεφώσεις, που από το απόγευμα στα βόρεια θα πυκνώσουν και τη νύχτα θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Θα πνέουν νότιοι-νοτιοανατολικοί άνεμοι, 4 με 5 μποφόρ, μετά το μεσημέρι 5 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 12 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένεται αρχικά αίθριος καιρός. Από το απόγευμα θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις, που το βράδυ θα πυκνώσουν. Θα πνέουν νοτιοδυτικοί άνεμοι, 3 με 5 μποφόρ. Από το μεσημέρι θα πνέουν νότιοι-νοτιοανατολικοί έως 7 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 16 έως 26 βαθμούς Κελσίου, στην Κρήτη τοπικά έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα, αναμένεται αρχικά αίθριος καιρός. Από το απόγευμα θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις. Θα πνέουν νότιοι-νοτιοδυτικοί άνεμοι, 3 με 5 μποφόρ, από το μεσημέρι εντάσεως 5-6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 26 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, η ελάχιστη τιμή της θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη).

Ο καιρός το Σάββατο

Το Σάββατο, στο Ιόνιο, στα ηπειρωτικά πλην της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης και βαθμιαία στα νησιά του βορείου Αιγαίου, αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στα δυτικά, στα κεντρικά και στα βόρεια. Τα φαινόμενα, από τις απογευματινές ώρες στα δυτικά θα παρουσιάσουν σταδιακή εξασθένηση. Στην υπόλοιπη χώρα, προβλέπονται λίγες νεφώσεις, κατά περιόδους αυξημένες. Οι συγκεντρώσεις αφρικανικής σκόνης θα περιοριστούν στα ανατολικά και τα νότια.

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι-νοτιοανατολικοί, 5 με 6 μποφόρ, τοπικά στο Αιγαίο 7 και πιθανώς 8 μποφόρ, με εξασθένηση από το βράδυ. Γρήγορα στα δυτικά οι άνεμοι θα στραφούν σε δυτικούς-βορειοδυτικούς, 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα κεντρικά και στα βόρεια.

Ο καιρός την Κυριακή
Στα ηπειρωτικά και στο βόρειο Αιγαίο προβλέπονται πρόσκαιρες νεφώσεις, με τοπικές βροχές, κυρίως στα βόρεια, όπου θα εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες. Σταδιακή βελτίωση αναμένεται από αργά το απόγευμα. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός. Η Η ορατότητα, τις βραδινές ώρες, θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, 3 με 5 μποφόρ. Πρόσκαιρα το πρωί στα νοτιοανατολικά θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις, με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.