Σύσκεψη φορέων με επισιτιστές των Φαρσάλων

Συνάντηση πραγματοποιήθηκε χθες στο δημαρχείο Φαρσάλων, μεταξύ ιδιοκτητών εστίασης και αναψυχής της πόλης, για τα προβλήματα που έχουν προκύψει στην μετά-κορονοϊό εποχή, αλλά και την εξεύρεση επιπλέον λύσεων, για την περαιτέρω στήριξη του κλάδου και των επαγγελματιών της πόλης.

Τη συζήτηση με τους επισιτιστές συντόνισε, η αρμόδια Αντιδήμαρχος Φαρσάλων (υπεύθυνη για τα καταστήματα) Σοφία Χατζηπλή, πλαισιωμένη από τον πρόεδρο του εμπορικού συλλόγου Φαρσάλων Γιώργο Πιτσάβα, την διευθύντρια προγραμματισμού του Δήμου Φαρσάλων Βούλα Μπαλαμπάνη, ενώ στην συνάντηση συμμετείχε ο διοικητής του Α.Τ. Φαρσάλων Θωμάς Γκούτας και ένας αστυνομικός.

Στην συνάντηση τέθηκαν όλα τα ζητήματα για την λειτουργία των καταστημάτων του κέντρου και των άλλων καταστημάτων, στην μετά κορονοϊό εποχή, τέθηκαν γενικές προτάσεις από όλες τις πλευρές για την ομαλή λειτουργία των επιχειρήσεων, όσον αφορά τα μέτρα ασφαλείας, την απόσταση των τραπεζοκαθισμάτων, την μουσική, τα δημοτικά τέλη και την πεζοδρόμηση του κέντρου (για ορισμένες ημέρες) κ.α..

Οι βασικές παρατηρήσεις των επαγγελματιών εστιάστηκαν κυρίως στο να ληφθούν υπόψη οι ιδιαιτερότητες κάθε πλατείας, πεζοδρόμου ή άλλων σημείων, όπου συσσωρεύονται τα καταστήματα του κλάδου, καθώς και στο να παρέχονται διευκολύνσεις από το Δήμο για την πληρωμή των τελών για την ανάπτυξη των τραπεζοκαθισμάτων.

Την ανάγκη εφαρμογής του κανονισμού, ώστε να διασφαλισθεί η ισότιμη αντιμετώπιση όλων των καταστηματαρχών από το Δήμο και συνθήκες υγιούς ανταγωνισμού μεταξύ τους, εξέφρασαν όλοι οι παρευρισκόμενοι, αλλά και το σύνολο σχεδόν των παρόντων εκπροσώπων επαγγελματιών του κλάδου. Έτσι για την πεζοδρόμηση θα υπάρξει νέα συζήτηση, έτσι ώστε να παρευρίσκονται περισσότεροι επαγγελματίες της πόλης, ώστε να βρεθεί η “χρυσή” τομή που θα ικανοποιεί όλες τις πλευρές, πρωτοβουλια την οποία θα αναλάβει να διοργανώσει ο εμπορικός σύλλογος Φαρσάλων, ενώ όλοι κατέληξαν ότι η εφαρμογή των κανονισμών και η τήρηση των μέτρων, επαφίεται τόσο στις υπηρεσίες του Δήμου, όσο και στους ίδιους τους επαγγελματίες και γενικότερα στην ευσυνειδησία των πολιτών.

* Φωτογραφία από Β. Δελληδήμο

Πηγή: Εφημερίδα Ελευθερία