Οι Φαρσαλινοί είπαν “ναι” στο ποδήλατο!

Μεγάλη ήταν η ανταπόκριση μικρών και μεγάλων στην χθεσινή ποδηλατοδρομία μήκους 5 χιλιομέτρων, εντός των ορίων της πόλης των Φαρσάλων, στα πλαίσια του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Ποδηλάτου, γεγονός που αποδεικνύει περίτρανα την “στροφή” των νέων και όχι μόνο ξανά προς το ποδήλατο.

Η συνδιοργάνωση της ποδηλατοδρομίας έγινε από τον ΟΠΑΚΠΑ του Δήμου Φαρσάλων, την Κοινότητα Φαρσάλων με την συμμετοχή του Συλλόγου των Ενεργών πολιτών της πόλης. Οι ποδηλάτες έδωσαν ραντεβού στο άγαλμα του Αχιλλέα στην πλατεία δημαρχείου, η διαδρομή όπως προαναφέρθηκε ήταν 5 χιλιόμετρα και στόχος της εκδήλωσης ήταν η ευαισθητοποίηση ακόμα περισσότερων στην οικολογική μετακίνηση και ασφαλή οδήγηση με ποδήλατο σε αστικό και μη περιβάλλον.

Αρκετοί ήταν οι πολίτες μικροί και μεγάλοι, οι οποίοι παρακινήθηκαν κατά την διάρκεια της καραντίνας, βρίσκοντας εναλλακτικές μορφές προσωπικής εκτόνωσης, συμμετέχοντας στην χθεσινή εκδήλωση, όπως άλλωστε γίνονταν αυτή περίοδο με το περπάτημα και το τρέξιμο,ενέργειες οι οποίες είχαν ατονήσει τα τελευταία χρόνια.

Οικογένειες ολόκληρες εμφανίστηκαν με ποδήλατα προσφέροντας στα παιδιά ένα ευχάριστο απόγευμα μακριά από ηλεκτρονικές συσκευές και υπολογιστές. Τα ποδήλατα δεν ήταν απαραιτήτως καινούργια, με πολλούς να τα επισκευάζουν, βγάζοντας από τις αποθήκες που καθόταν για χρόνια ανενεργά.

Οι πρώτες ημέρες της καραντίνας δημιούργησαν πρωτόγνωρες καταστάσεις για πολλούς οδηγούς ΙΧ, καθώς οι γειτονιές γέμισαν ξανά με ποδήλατα και τους  ανάγκασαν να προσέχουν ακόμη περισσότερο, διαπιστώνοντας και οι ίδιοι αυτή την αυξητική τάση, τις απογευματινές ώρες, κατά τον ελεύθερο χρόνο τους. Όλοι φάνηκαν να το χαίρονται ανανεώνοντας το ραντεβού τους, για νέες ομαδικές βόλτες. Από τον ΟΠΑΚΠΑ σχεδιάζονται μελλοντικά και άλλες ανάλογες διαδρομές για τον μέλλον και για ενήλικες.

Το παρών στην εκδήλωση έδωσαν ο Δήμαρχος Φαρσάλων Μάκης Εσκίογλου, οι αντιδήμαρχοι Φαρσάλων Σοφία Χατζηπλή και Νίκος Γκατζόγιας, ο πρόεδρος του ΟΠΑΚΠΑ Χρήστος Μπασαγιάννης, η πρόεδρος της κοινότητας Φαρσάλων Θεοδώρα Πρεκατέ, οι τοπικοί σύμβουλοι Φαρσάλων Κων/νος Βαρακλιώτης, Φωτεινή Πιτσιάβα, Θανάσης Γεροβασίλης, Γιώργος Βαγγελός, Δημήτρης Πατσιούρας, η πρόεδρος των Ενεργών Πολιτών κ. Δέσποινα Πρεκατέ καθώς και το Δ.Σ. του συλλόγου και ο Φαρσαλινός ποδηλάτης Παναγιώτης Κολέτας. Μεγάλη ήταν η συμβολή του Α.Τ. Φαρσάλων, στην ομαλή και ασφαλή πραγματοποίηση της ποδηλατοδρομίας.

 

Πηγή: Εφημερίδα Ελευθερία