H ΚΟΒ ΚΚΕ Φαρσάλων τίμησε τους 40 απαγχονισθέντες πατριώτες στον κάτω Δασόλοφο

Πολιτική εκδήλωση μνήμης και τιμής για τους 40 απαγχονισθέντες πατριώτες από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής και τους συνεργάτες τους στις 31 Μαΐου 1944, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 31 Μαίου στον Σιδηροδρομικό Σταθμό Κάτω Δασόλοφου Φαρσάλων, την οποία διοργάνωσε η ΚΟΒ ΚΚΕ Φαρσάλων.

Η εκδήλωση άρχισε με ομιλία του γραμματέα της ΚΟΒ ΚΚΕ Φαρσάλων κ. Βασίλη Γρίβα, ο οποίος αναφέρθηκε στο ιστορικό της εκτέλεσης των 40 πατριωτών από τα γερμανικά στρατεύματα στις 31 Μαΐου 1944 σε αντίποινα για την ανατίναξη του τρένου της γραμμής Βόλου – Καλαμπάκας που μετέφερε εχθρικό υλικό.

Ακολούθησε κεντρική ομιλία του μέλους του γραφείου της ΚΟΒ ΚΚΕ Φαρσάλων Παπάζογλου Κων/νου στην οποία αναφέρθηκε στην σχέση των εκτελεσμένων με το ΚΚΕ το οποίο και καθοδήγησε τον αντιστασιακό αγώνα και τις αιτίες του ξεσπάσματος του 2ου παγκοσμίου πολέμου. Ανάφερε την εξίσωση των θυμάτων του πολέμου με τους θύτες και την προσπάθεια παραχάραξης της ιστορίας φέρνοντας σαν παράδειγμα την μετατροπή της ημέρας της αντιφασιστικής νίκης από την Ε.Ε σε ημέρα της Ε.Ε καθώς και πως έχουν απαγορευτεί Κομμουνιστικά Κόμματα σε μια σειρά από χώρες της Ε.Ε.

Στηλίτευσε το γεγονός πως μέχρι σήμερα η χώρα μας δεν έχει διεκδικήσει επίσημα τις αποζημιώσεις για τα κατοχικά δάνεια για τις καταστροφές των υποδομών της χώρας για τα εγκλήματα κατά του πληθυσμού της χώρας, των ομήρων στα ναζιστικά στρατόπεδα και την επιστροφή αρχαιολογικών και πολιτιστικών θησαυρών.

Ιδιαίτερα επέστησε την προσοχή στην εμπλοκή της χώρας στους σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ και τις επιπτώσεις που έχει αυτή στην ασφάλειά της λόγω των αμερικανικών βάσεων στην Λάρισα και στην Αλεξανδρούπολη. Επίσης για τον εφησυχασμό που καλλιεργείται από την κυβέρνηση σχετικά με τις αμφισβητήσεις από την Τουρκία των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων, τις απειλές πολέμου και τον ρόλο του ΝΑΤΟ σε αυτές.

Επίσης ανάφερε πως με το πρόσχημα της αντιμετώπισης του κορονοϊού η κυβέρνηση θα φέρει νέα αντεργατικά – αντιλαϊκά μέτρα, την υποχρηματοδότηση του συστήματος υγείας με ότι συνεπάγεται αυτό σε ελλείψεις ιατροφαρμακευτικού εξοπλισμού καθώς και πως αυτή όπως και οι προηγούμενες κυβερνήσεις δεν στόχευαν στην ευμάρεια του λαού αλλά στην μεγιστοποίηση των κερδών των επιχειρηματικών ομίλων.

Ακολούθησε εκφώνηση των ονομάτων των απαγχονισθέντων πατριωτών και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο των πεσόντων από την ΠΕΑΕΑ και την ΚΟΒ ΚΚΕ Φαρσάλων και ο Εθνικός Ύμνος.