Μάξιμος: Περισσότερες ευκαιρίες απασχόλησης για άτομα με Σκλήρυνση

«Η παγκόσμια ημέρα που έχει καθιερωθεί για τη νόσο της Σκλήρυνσης κατά Πλάκας συμπίπτει φέτος με την πανδημία του covid 19, η οποία καθιστά τις συνθήκες για τους νοσούντες ακόμη πιο δύσκολες. Κι αυτό γιατί όσοι πάσχουν από Σκλήρυνση κατά Πλάκας πάνω από όλα χρειάζονται ψυχολογική στήριξη, έμπρακτη αλληλεγγύη και ανθρώπινη ζεστασιά, την παροχή των οποίων καθιστούν δυσχερέστερη οι κανόνες για την αντιμετώπιση του κορονοϊού». Τα παραπάνω τονίζει ο πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής, βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Σκλήρυνσης κατά Πλάκας.

Ο Θεσσαλός πολιτικός επισημαίνει ότι «η διαδικτυακή επικοινωνία, η οποία στο διάστημα της καραντίνας αντικατέστησε σχεδόν ολοκληρωτικά για το σύνολο του πληθυσμού την δια ζώσης επικοινωνία, είναι μια προσωρινή διέξοδος. Σε καμία, όμως, περίπτωση δεν μπορεί να αντικαταστήσει την ζεστή ανθρώπινη επαφή. Γι’ αυτό η σκέψη μας είναι μαζί με όλους τους συνανθρώπους μας που βρίσκονται σε αυτήν την κατάσταση, ενισχύοντας κάθε δράση στους τομείς της υγείας, της εξυπηρέτησης των υπηρεσιών και της αλληλεγγύης.

Με την σημαντική πρόοδο της επιστήμης στην επιβράδυνση της εξέλιξης της ασθένειας, χρέος της πολιτείας είναι η παροχή επιπλέον μοριοδότησης για την απασχόληση των νοσούντων από Σκλήρυνση που μπορούν να εργαστούν, έτσι ώστε να νιώθουν και ενεργά μέλη της κοινωνίας, αλλά και η ενίσχυση του δικτύου ασφάλειας για όσους χρήζουν έμπρακτης αλληλεγγύης. Ελπίζουμε σύντομα η επιστημονική κοινότητα να βρει την οριστική θεραπεία της νόσου!».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η νόσος ταλαιπωρεί στη χώρα μας περίπου 12.000 συνανθρώπους μας, ενώ σε παγκόσμιο επίπεδο οι νοσούντες αγγίζουν τα 2,5 εκατομμύρια με την ποσόστωση της ασθένειας να είναι 130 άτομα ανά 100.000 πληθυσμού.