“Πόλεμο” κήρυξε ο Τραμπ στο Twitter: Απειλεί ακόμη και με κλείσιμο εταιρείες social media

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ απείλησε ανοικτά να ρυθμίσει με πολύ αυστηρούς όρους ή και να κλείσει ολοκληρωτικά εταιρείες μέσων κοινωνικής δικτύωσης, με κύριο στόχο του την Twitter, μετά την απόφαση της τελευταίας να ασκεί έλεγχο εγκυρότητας σε tweets του.

Σε δύο εξ αυτών, την Τετάρτη το πρωί, μέσω του iPhone του, ο Τραμπ δήλωσε ότι οι ιστότοποι των social media προσπαθούν να φιμώσουν τις πολιτικά συντηρητικές φωνές, οπότε θα πρέπει να αλλάξουν “ρότα” ή να αναληφθεί δράση εναντίον τους.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg, παραμένει άγνωστο πώς ο αρχηγός του αμερικανικού κράτους θα μπορούσε να οδηγήσει στο κλείσιμο μέσων κοινωνικής δικτύωσης, τα οποία αποτελούν ιδιοκτησία εισηγμένων εταιρειών και χρησιμοποιούνται από δισεκατομμύρια ανθρώπους σε παγκόσμια κλίμακα.

“Οι Ρεπουμπλικανοί αισθάνονται ότι οι πλατφόρμες των social media προσπαθούν να φιμώσουν απόλυτα τις συντηρητικές φωνές. Θα προχωρήσουμε σε γενναία αναθεώρηση του ρυθμιστικού τους πλαισίου ή θα τα κλείσουμε, πριν επιτρέψουμε να συμβαίνει κάτι τέτοιο”, έγραψε ο Ντ. Τραμπ, για να προσθέσει: “Το ίδιο δεν θα επιτρέψουμε να καθιερωθεί η επιστολική ψήφος και να αποκτήσει ρίζες σε αυτή τη χώρα”.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ δεν αναφέρθηκε ονομαστικά σε κάποια πλατφόρμα, ωστόσο κατά βάση τα όσα έγραψε απευθύνονται στην Twitter, η οποία αποφάσισε να τοποθετήσει σήμανση ελέγχου εγκυρότητας σε προηγούμενα tweet του Τραμπ σχετικά με μη τεκμηριωμένους ισχυρισμούς του για την επιστολή ψήφο. Πρόκειται για την πρώτη τέτοια κίνηση της εταιρείας κατά αναρτήσεων του Ρεπουμπλικανού μεγιστάνα.

Η μετοχή της Twitter υποχωρούσε κατά 1,65% στις ηλεκτρονικές προσυνεδριακές συναλλαγές μετά τα tweets του προέδρου των ΗΠΑ.

 

Πηγή: capital.gr

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας για να βλέπετε πρώτοι όλα τα νέα βίντεο!